Det nye styret i Rana Høyre (f.v.): Jarl Stian Johansson (vara), Espen Haalnd (styremedlem), Anita Sollie (leder), Morten Hagh (styremedlem), Christine Schybaj Antonsen (styremedlem), Anne Lise Solberg (styremedlem) og Steinar Jørgensen (styremedlem). Susanne Larsen (nestleder) var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Bjørn Leirvik

Anita skal lede Høyre i to nye år

Skrevet av Roger Marthinsen
13.03.2018 08:00 - OPPDATERT 13.03.2018 08:15

Anita Sollie skal lede Rana Høyre også inn i den neste valgkampen.

Anita Sollie ble i går gjenvalgt som leder for Rana Høyre. Sollie er valgt inn for to nye år, og skal dermed lede Rana Høyre inn i nok en kommunevalgkamp.

Det nye styret ble valgt under Rana Høyres årsmøte mandag kveld. Det nye Høyre-styret består for kommende periode av:

Leder Anita Sollie.

Nestleder Susanne Larsen

Styremedlemmer: Morten Hagh, Anne Lise Solberg, Steinar Jørgensen, Espen Haaland (gruppeleder) og Christine Schybaj Antonsen.

I tillegg skal leder for Unge Høyre ha en plass i styret.

Kraftig medlemsvekst

Av Rana Høyres årsmelding fremgår det forøvrig at lokallaget nesten har doblet sin medlemsmasse, siden 2014. Ved inngangen til 2018 hadde man 188 registrerte medlemmer, noe som er en økning på 71 prosent siden 2014.

– Gjennomsnittsalderen er 50 år, noe som er vesentlig lavere enn i andre foreninger i Nordland. Kvinneandelen er 33 prosent. Det er veldig høyt i forhold til mange andre lokallag. Rana Høyre er det lokallaget i Nordland som har økt medlemstallet mest i 2017. Å øke medlemstallet er fortsatt en prioritert oppgave. Rana Unge Høyre har mistet en del av de 15 medlemmene de hadde i fjor, skriver Rana Høyre i årsmeldingen.

Statssekretær-besøk

I forbindelse med årsmøtet var gruppeleder for Høyre i fylkestinget, Kai Henriksen, og Anne Karin Olli, statssekretær i Kommunal og moderniserings- departementet gjester. 

[annonse]
(Saken fortsetter under bildet)

Statssekretær Anne Karin Olli var på Rana-besøk i anledning Rana Høyres årsmøte, og besøkte da også flere statlige arbeidsplasser sammen med Anita Sollie og Kai Henriksen. Foto: Bjørn Leirvik

– I anledning at Olli var her, besøkte vi flere statlige arbeidsplasser. Olli er en sentral person med blant annet det overordnede ansvaret for statlige arbeidsplasser. I forbindelse med omstilling og modernisering av offentlig sektor er det viktig at vi synliggjør mulighetene og kompetansen vi har her i Rana, sier gjenvalgt Høyre-leder Anita Sollie til Rana No.

Stedene som ble besøkt var NRK lisensavdelingen, HELFO, NAV Servicesenter og NAV Økonomi. De planlagte besøkene ved Statens Innkrevingssentral og Nasjonalbiblioteket måtte utsettes til en senere anledning på grunn av flytrøbbel.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.