"Skal politiet få respekt må de slutte å lete menn i rompa og kvinner i både vagina og rumpa, på ivrig jakt etter narkotika"

Skrevet av Øystein Meier Johannessen
08.07.2020 17:00

DEBATT: Øystein Meier Johannessen etterlyser en annen narkotikapolitikk.

Vi trenger et opplyst og samfunnsorientert politi. Og som et minimum har lest Platon, de gamle humanister, Ghandi, Martin Luther King, Nelson Mandela og Noam Chomsky og Torbjørn Egner og Kardemommeby-loven. Samt om rettsprinsippene som ble nedfelt i Folkeretten etter Nürnberg-prosessene. Dette for å unngå å gjøre feil i sin utøvelse av autoritet når de blir kommandert til å «misbruke» makt mot samfunnets borgere og individer.

For å kunne motstå «urimelige» krav fra makthaverne trenger politiet et sterkt fagforbund, hvor deres tillitsmenn ikke bare er opptatt av lønn, kortere arbeidstid og retten til å bære våpen. Politiet trenger godt skolerte ledere med en naturlig evne til å føle empati og som vet hva humanisme er og som nekter å gjennomføre ordrer som krever en inhuman opptreden fra politiets side. Nevner her som eksempler: misbrukte resurser på å beskytte krigsforbrytere som for eksempel Kissinger og israelske diplomater og politikere.

Utføre skamløse handlinger slik politiet gjorde på ordre fra Erna Solberg, da de nattestid - etter mønster fra hva nazistene utførte i 1942 på jakt etter jødebarn og deres foreldre - hentet vårt politi barn ut av deres senger for å deportere dem sammen med sine foreldre til en meget utrygg fremtid.

Arrestasjoner og bortvisning av pasifistiske demonstranter. For eksempel Mardøla, Alta, same-protestene og andre tilsvarende aksjoner hvor protestantene redelig har protestert mot politisk maktmisbruk mot befolkningen.

Som et grovt eksempel på hvor myndighetene har misbrukt politiet og politiet har latt seg misbruke instrumentelt, er innenfor samfunnets krig mot narkotika. En politikk så dum og hjerteløs at, for å finne noe tilsvarende hjerterått, må vi helt tilbake til den tid lærere og prester ba høyt om at Gud måtte la sin nåde falle over våre gudfryktige utvandrere i å beseire de ukristelige halvmennesker som ble omtalt som blodtørstige indianere.

Utallige er de aksjoner politiet har gjennomført mot enkeltindivider og mot grupper av mennesker med bruk av vilkårlige arrestasjoner og annet maktmisbruk. Omtrent på vært eneste tettsted og i alle byer fins det familier og barn som kan fortelle om traumatiske skrekkhistorier og opplevelser hvor politiet har spilt hovedrollen i deres livs mareritt.

Midt på natten har politiet sprengt kanskje tusenvis av dører. Rushet inn med høye rop og med barnevernet på slep i den hensikt å sette håndjern på mor og far mens barna gråtende har stått og sett på for så å bli skilt fra sine foreldre som politiet kjørte bort med sirener og blålys. Det eneste forsvar for ei slik «terrorhandling» har vært at foreldrene enten hadde røkt hasj eller de var mistenkt for å ha gjort det.

Skal politiet vinne tilbake den respekt de var tiltenkt å ha, må de utøve sterkere selvkritikk på deres rolle i samfunnet – noe de automatisk vil få om de skolerer seg innenfor de eksempler på forfattere og litteratur jeg startet mitt innlegg med.

Helt til slutt. Skal politiet få respekt hos den til voksende slekt, så må de helt slutte med å lete menn i rompa og kvinner i både vagina og rumpa på ivrig jakt etter narkotika. Spesielt når vi nå kan se klare tegn på at bruken av substanser, mindre farlig i bruk enn rødvin og alkohol, etterhvert blir like moralsk lovlig som at man i dag har lov til å si at utryddelsen av den amerikanske urbefolkningen var en stor forbrytelse – uten å bli æreskjelt av sine medmennesker.

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.