Leder av politiets driftsenhet Rana, Hege Kvalik Viken, sier at det skal søkes både på land og under havflata, i forsøkene på å finne 32-åringen som er savnet etter at en båt kantret ved Sleneset. Foto: Roger Marthinsen

Skal scanne havbunnen for å finne savnede

Skrevet av Roger Marthinsen
03.12.2019 13:24 - OPPDATERT 03.12.2019 13:29

Politiet forbereder å gjenoppta søkene etter savnet 32-åring.

Fredag ettermiddag kantret en oppdrettsbåt fra Lovundlaks, med to menn ombord. Kantringen skjedde ved Sleneset, da båten var på vei fra Måvær til Lovund. En redningsaksjon ble umiddelbart igangsatt, og etter en stund ble en mann funnet og berget opp av havet. Denne mannen var sterkt nedkjølt etter lang tid i i havet, og ble umiddelbart transportert til Nordlandssykehuset.

Den andre personen, en 32 år gammel mann, er fortsatt savnet. Fra lørdag klokken 15 fikk det som til da hadde vært en redningsaksjon, status som søk etter antatt omkommet. Dermed overtok politiet ansvaret for aksjonen, etter at Hovedredningssentralen Nord-Norge hadde ansvaret så lenge det pågikk en redningsaksjon.

– Politiet er i en planleggingsfase og søk etter den antatt omkomne vil bli gjenopptatt i løpet av de nærmeste dagene. Det vil da bli gjennomført scanning av havbunn og strandsøk i aktuelle områder. Det vurderes også bruk av drone i søket, sier leder av Nordland politidistrikts driftsenhet Rana, Hege Kvalvik Viken, som videre forteller at savnede var iført mørke klær, da han forsvant.

Politiet jobber nå med å få en ROV med sonar opp til ulykkesstedet.

– Det er forventet at nødvendig utstyr vil være på plass i løpet av noen dager slik at undervannsøk kan foretas. Politiet er i dialog med lokale aktører som kan bistå i søksarbeidet, sier Viken. 

Parallelt med at politiet søker etter den savnede 32-åringen, etterforsker politiet saken som en arbeidsulykke.

– Det vil i løpet av dagen bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser av båten. I tillegg vil det bli gjennomført avhør av vitner, samt samtaler med lokalkjente som kjenner søksområdet, sier Hege Kvalvik Viken. 

Havarikommisjonen og Arbeidstilsynet er rutinemessig  varslet om denne saken.

-----------

[annonse]
Les også:

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.