LAGER MUSIKK FRA HELGELANDSHJERTET: – Å gi ut sin første singel er veldig spennende og det føles kjempebra, sier Frank Krokå og forteller at bandet allerede har blitt kjempegodt mottatt på digitale plattformer. På bildet ser man fra venstre: Geir Ivar Sivertsen, Thor Moen, Mads Utstrand, Frank Westgård og Frank R Krokå. Foto: A'sarva

Skildrer kjærligheten til naturen på Helgeland

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
09.03.2019 17:00 - OPPDATERT 16.03.2019 09:35

Ranabandet A´sarva består av musikere med lang fartstid. De har valgt en kjærlighetserklæring til naturen som sin første singel, og den synges på ekte ranværingsdialekt.

Ranabandet A´sarva slapp 8.mars 2019 sin første singel ¨Ode til Helgeland¨.

Låten skildrer kjærligheten til Helgelands vakre natur og er spilt inn i Studio Nord med Fred Endresen som produsent.

A´sarva er et band fra Mo i Rana som spiller egenprodusert musikk med tekster på ranværingsdialekt. De ønsker å spre liv og glede på store og små scener eller "kott" rundt omkring, forteller bandmedlem, Frank Krokå. 

Tilbake til røttene 

– A´sarva betyr utslitt eller meget velbrukt kan man si, alt som ser utslitt ut er stort sett a'sarva, sier Frank Krokå til Rana No. 

Han forklarer at bandet valgte det spesielle dialektnavnet fordi alle som startet bandet er over femti år.

– Vi var kommet i den kategorien rett og slett, vi begynte å føle oss litt a´sarva. Så det falt oss naturlig. Når man passerer femti kommer man i den såkalte reparasjonsalderen. Da må man begynne å korrigere på ting for at det fortsatt skal fungere, sier Krokå og ler. 

Se musikkvideoen "Ode til Helgeland"

Bandet som består av Geir Ivar Sivertsen, Thor Moen, Mads Utstrand, Frank Westgård og han selv ble startet senhøsten i 2016, forteller han. 

[annonse]
– Bakgrunnen til at vi startet opp bandet var at vi alle hadde gått litt tom for ideer og ønsket nye musikalske utfordringer. Vi er alle musikere som har spilt i flere band siden 1980 tallet. Det siste tilskuddet til bandet er Mads Utstrand som nettopp inntok tredveårene, han reduserer heldigvis gjennomsnittsalderen på bandet betraktelig, sier Krokå. 

Låtene til A´sarva snakker om Helgeland, og tar oss tilbake til røttene våre med tekst på ranværinpgsdialekt. Krokå forklarer at de velger å skrive om Helgeland fordi de rett og slett er veldig glad i regionen vi lever i. Selv bruker de både innlandet med vakre skoger og fjell, og kysten som kan ta pusten fra deg med sin skjønnhet eller sin nådeløshet.

– Vi har et sterkt forhold til naturen og livet her. Når vi skulle gå bort fra engelsk som sangspråk ønsket vi også å utfordre oss litt, derfor startet vi med låter på dialekt. Det viste seg at det fint gikk ant å skape vakre låter og poesi på ranværing, sier Krokå. 

Har flere låter i ermet 

– Å gi ut sin første singel er veldig spennende og det føles kjempebra, sier Krokå og forteller at bandet allerede har blitt kjempegodt mottatt på digitale plattformer.

– Vi har fått god hjelp fra Studio Nord med Fred Endresen som produsent, det er vi takknemlig for. Vi er stolt av låta og føler at både teksten og musikken kom til sin rett, sier han.

Han forklarer at foreløpig har bandet ingen konkrete planer for konserter, men dette er det første steget i å presentere bandet for Rana.

– Er det noen som skulle ønske å høre oss live skal de bare ta kontakt, sier Krokå og legger til at Rana snart vil få høre mer fra A ´sarva. 

– Et mål for oss er og så snart som mulig gi ut flere låter. For vi har flere låter som er klare til innspilling, avslutter Krokå. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.