Skiløpere utløste 250 meter bredt ras ved Aldersundet

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
17.05.2020 07:00

Advarer toppturfolk.

Et turfølge med skiløpere advarer toppturentusiaster etter at de utløste et 250 meter bredt skred da de var på topptur lørdag. De var på vei opp til Strandtinden, som rager 1173 meter over havet. På oversiden av Kvannsgardsvatna hørte de et drønn i snøen, før et fokksnøras løsnet.

– Heldigvis gikk det bare bra med oss, men vær forsiktig, advarer de på nettsida Topptur Helgeland, og forteller at de mistet et par skistaver idet skredet løsnet..

Politiet i Nordland advarte lørdag turgåere via twitter:

– Vi henstiller alle som skal ut på tur i etterlengtet godvær om å være varsom og unngå skredutsatt terreng. Selv om skredfaren er moderat, kan sola påvirke snøen lokalt, slik at skredfaren blir større. Vi har hatt ett skred i Lofoten i dag og vil helst unngå flere, skriver politiet.

Et turfølge på sju-åtte personer ble lørdag tatt av et skred på Geitgaljen i Lofoten. Alle berget seg ut i live, men en person ble sendt til sykehus med bruddskader.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.