Foto: Roger Marthinsen

Skiskytter-sesongen er over

Skrevet av Roger Marthinsen
12.03.2020 14:01 - OPPDATERT 12.03.2020 20:01

Forbundet har avlyst den siste verdenscup-runden og oppfordrer til full stans av all breddeaktivitet.

I dag har skiskytterforbundet gått ut med at all bredde-aktivitet bør opphøre inntil videre. Også verdenscupfinalen i skiskyting i Holmenkollen avlyst. 

– Selv om vi synes det er fryktelig synd å måtte avlyse både store og små idrettsarrangementer, må helsa alltid komme i første rekke. Vi opplever at folk har forståelse for den alvorlige situasjonen vi er oppe i og oppfordrer alle til å ta de nødvendige forholdsregler for å hindre ytterligere smitte i befolkningen, melder forbundet torsdag ettermiddag. 

Først og fremst er Norges Skiskytterforbund opptatt av å følge alle råd og anbefalinger som norske helse- og nasjonale myndigheter kommer med i forbindelse med å hindre spredning av korona-smitte. Som en generell oppfordring ønsker vi at alle setter seg godt inn i hvilke krav og retningslinjer din kommune iverksetter, og følg med på Folkehelseinsituttet sine hjemmesider.

Forbundet påpeker at skiskytterklubbene bes ta kontakt med kommunehelsetjenesten for å rådføre og vurdere hvor vidt breddeaktivitet kan gjennomføres eller ei, på lokalt nivå. På generelt grunnlag anbefaler imidertid Norges Skiskytterforbund at all bredde-aktivitet bør opphøre inntil videre. L

Verdenscupfinalen i skiskyting i Holmenkollen er også avlyst, i lys av Oslo kommunes krav om avlysning av store arrangementer.

– Selv om vi synes det er fryktelig synd å måtte avlyse et stort og viktig arrangementet som verdenscupfinalen i skiskyting, kommer folks liv og helse først. Vi er innstilt på å være en del av den norske dugnaden for å minimere smittespredning av korona-viruset, melder forbundet.

Dette betyr at verdenscup-runden i Finland denne uka, der Emilie Ågheim Kalkenberg deltar, blir sesongens siste skiskytterkonkurranse. 

Som følge av utviklingen av situasjonen knyttet til korona-viruset, har NIFs generalsekretær i dag besluttet at alle idrettslag gis dispensasjon fra fristen om å avholde årsmøte innen 31. mars. Ny frist er 15. juni. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.