Skjermfoto Nordland Ap

Skjæran enstemmig gjenvalgt som nestleder: – Vi vil skape flere arbeidsplasser i nord

Skrevet av Roger Marthinsen
17.04.2021 19:13

– Jeg er topp motivert til å stå på for en poltikk som setter vanlige folks interesser først.

Dette sier Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Selnes Skjæran, etter at helgens landsmøte i Arbeiderpartiet nå er avsluttet. Et landsmøte der Skjæran ble enstemmig gjenvalgt som nestleder. 

– Jeg er takknemlig for tilliten landsmøtet har vist meg. Jeg er topp motivert til å stå på for en poltikk som setter vanlige folks interesser først. Det mener jeg også programmet viser, sier Skjæran, som er Nordland Aps førstekandidat til Stortingsvalget – og som kobles til flere ministerposter, nå når riksmediene har begynt å ane konturene av et rødgrønt flertall og dermed har begynt å legge statsrådkabaler. 

For Nordland kom det mange viktige vedtak som vil bety en forskjell for helt vanlige folk, og Skjæran fremhever en rekke områder som vil bygge bedre lokalsamfunn i Nordland og Nord-Norge.

– Vi vil skape flere arbeidsplasser i nord. Etter åtte år med høyreregjering er 400 milliarder barbert bort fra handelsoverskuddet vårt. Vi må derfor ha en ny politikk som skal sikre arbeid og verdiskaping. Vi skal øke eksporten med 50 prosent, ha en kraftig industrioffensiv med sterkere statlig drahjelp og vi vil stille sterkere krav om lokale ringvirkninger når det høstes av naturressursene våre. Til sist vil jeg trekke frem kravet om at alle nye statlige arbeidsplasser skal legges utenfor Oslo, sier Skjæran.

Leder for Nordland Ap og partiets andrekandidat til stortingsvalget, Mona Nilsen, mener dette er et program for helse og heltid, som hun gleder seg til å gå til valg på til høsten.

– Det er en storsatsing på helse og omsorg. Det er viktig for alle. Vi går inn for en heltidsreform som skal sikre at alle kvinnfolkene som jobber i omsorgsyrker skal få ei lønn å leve av og en trygg og forutsigbar jobb. Det er bra for både de ansatte og brukerne At vi skal forskriftsfeste responstid til blålysetatene er nytt og vil bety mye for folk som har litt avstand til sykehuset sitt, sier Nilsen.

Også rettferdig klimapolitikk er viktig i Nordland, sier både Nilsen og Skjæran.

Vi skal halvere ferjeprisene, øke pendlerfradraget, ha en differensiert veibruksavgift så bensinprisen blir rettferdig og satse på El-fly hvor Bodø er den naturlige huben. Samtidig skal vi bygge ut ladestasjoner for elbil i hele landet – og vi skal begynne i Nordland først med Kystriksveien, sier Mona Nilsen og Bjørnar Skjæran. 

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.