Rana/B&Y gikk på et av sesongens mest skuffende tap, i kveldens kamp mot Levanger. Foto: Roger Marthinsen

Skjebnekampene utsettes

Skrevet av Roger Marthinsen
11.03.2020 10:37 - OPPDATERT 11.03.2020 14:46

– Håndball er ikke det viktigste i denne saken, selv om det oppleves svært viktig for oss nå. Men hensynet til menneskene rundt oss og å forebygge smitte er viktigere, sier Camilla Søreng Juvik.

Håndballkampen mellom Rana/B&Y og Sandnessjøen blir ikke spilt i kveld. Som følge av korona-krisen blir både denne kampen og kampen mot Orkanger 2 kommende lørdag omberammet. 

– Vi forholder oss til anbefalingene fra kommuneoverlegen og tar situasjonen på alvor. Derfor vil kampene i utgangspunktet omberammes til et senere tidspunkt, men situasjonen eskalerer for hver dag og vi må bare avvente å se hvordan dette utvikler seg, sier Rana håndballklubbs Camilla Søreng Juvik.

Nytt kamptidspunkt for Sandnessjøen-kampen er foreløpig satt til tirsdag 31. mars. Nytt tidspunkt for kampen mot Orkdal 2 er ennå ikke avklart.

– Dette er poeng som kan bli avgjørende for videre spill i 3. divisjon for vår del. Likevel er ikke håndball det viktigste i denne saken, selv om det oppleves svært viktig for oss nå. Hensynet til menneskene rundt oss og å forebygge smitte er viktigere, sier Camilla Søreng Juvik.

Bakgrunnen for at kveldens kamp og lørdagens kamp blir avlyst er at kommuneoverlegen har anbefalt at alle spillere som har vært i utlandet siste to uker, bør stå over. Rana/B&Y har flere spillere som forrige uke var i Spania med Bossmo & Ytteren ILs J18-lag. Disse spillerne er dermed en del av de personer som berøres av kommuneoverlegens anbefaling. 

---------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.