Mads Sivertsen., Rana FpU, er svært skuffet over Nordland FrPs opptreden i sykehussaken.

Skjemmes over egne fylkespolitikere

Skrevet av Roger Marthinsen
07.12.2019 06:30 - OPPDATERT 07.12.2019 11:01

– Nordland FrP har valgt å snu ryggen til Nesna, Rana, Hemnes, Lurøy og Rødøy, mener lederen for Rana Fpu.

Rana FpU er i i likhet med Rana Frp, meget skuffet etter at Nordland FrP gikk inn for kun ett sykehus på Helgeland, plassert i Sandnessjøen eller omegn.

– Til tross for ekspertgruppens vurdering, til tross for forslaget som lå i fylkestinget, valgte Nordland FrP å gå inn for ett sykehus. Det er rett og slett skammelig, vi er overhodet ikke tilfreds med det Nordland FrPs gruppe stemte for den 3. desember, sier Rana Fpus Mads Sivertsen. 

– Rana FpU har hele tiden ønsket en to-sykehusmodell som ivaretar alle på hele elgeland. Nordland FrP har valgt å snu ryggen til Nesna, Rana, Hemnes, Lurøy og Rødøy. Samt alle pasientene som er brukere av ortopeditilbudet som Helgelandssykehuset Mo i Rana tilby, sier Sivertsen.

Utspillet fra FpU kom et døgn etter at Rana Frp gikk ut med en tilsvarende kritikk av Nordland Frp, som på fylkestinget nærmest latterliggjorde Mo i Rana som potensiell sykehus-lokasjon på Helgeland. FpU-leder Sivertsen tror derfor at flere av FrPs kjernevelgere i Rana og nabokommunene er skuffet nå.

– Det her helt forståelig. Rana FpU skal til Nordland FpUs årsmøte til helgen. Der vil Kristoffer Andersen fra Rana Frp fremme en resolusjon som ber fylkeslaget om likevel å gå inn for en to-sykehusmodell. Han velger å oversende denne resolusjonen fordi dette er en sak som omhandler trygghet for alle innbyggerne på Helgeland. Vi nekter å lukke øynene, mens folk sør for Korgfjellet igjen prøver å stikke kjepper i hjulene for Rana, sier Sivertsen, som mener at Rana ønsker å samle Helgeland ved å gå inn for to sykehus, mens politikere sør for Korgfjellet gjør alt i sin makt for å frata Rana og alle som tilhører sykehusområdet nord for Korgfjellet, et sykehustilbud.

– Det skal ikke godtas. Rana FpU håper å få ungdomspartiet med på resolusjonen, for å sende et signal til moderpartiet om at deres behandling av saken ikke godtas av ungdommen i partiet. Det er ungdommer som skal inn i etableringsfasen, det er vi som skal føde den neste generasjonen, og  da krever vi fødeavdeling. Det er vi som skal jobbe i industrien i Rana, vi krever akuttsykehus dersom vi skulle havne i en ulykke. Det er vi som skal være fremtidens leger, sykepleiere, helsefagarbeidere og jordmødre. Vi krever at vi skal kunne komme hjem etter endt utdanning og ha en jobb å gå til, sier Sivertsen.

– En ting skal være sikkert, dersom vi ikke får jobb her, så søker vi jobb andre steder i landet. Vi søker oss ikke til andre steder på Helgeland. Det vil nok heller ikke de fleste ekspertene på sykehuset i Mo i Rana gjøre, mener Rana FpUs Mads Sivertsen.

Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.