Foto: Roger Marthinsen

"Skjerpings! Når skal vi våkne og ta ansvar, alle som en?"

Skrevet av Alex Cornelius Sørensen
15.03.2020 12:05 - OPPDATERT 15.03.2020 17:01

KORONAVIRUSET: Jeg blir frustrert. Jeg og alle mine gode venner i frisør og velværebransjen, mine musikervenner med enkeltmannsforetak og kulturbransjen generelt, vi er pålagt å stenge salongene våre og avlyse arrangementer i tiden fremover av helsemyndighetene, og det med saklig og god grunn i disse Korona-tider.

Vi må ta ansvar, og vi tar ansvar – men jeg er frustrert.

For jeg må permittere ansatte, gå usikre økonomiske tider i vente, og det må vi takle, for å sammen ta et kollektivt ansvar for å dempe spredning og unngå mulige komplikasjoner og alvorlige sykdom for de rundt oss som absolutt ikke takler dette viruset så godt som de fleste av oss andre.

Og vårt fantastiske helsevesen, og dere uunnværlige helsearbeidere, som vi ønsker skal ha muligheten til å hjelpe alle som trenger det, i et tempo som er forsvarlig for alle. 

Da er det så innmari frustrerende å se hvor mange som FORTSATT ikke kan innse alvoret, ignorerer karantener, reiser på fjellet og til Afterski på stinne brakker, som hamstrer på butikkene som om dommedag er nær, som troller i kommentarfelt om at folk er hysteriske og må «slappe av»...

Skjerpings! Når skal vi våkne og ta ansvar? Alle som en!

Har vi ikke lært noe av Italia?

----------

LES OGSÅ: 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.