Søknaden for Polarsirkelen folkehøgskole ble sendt inne fristen 1. april. Her prosjektgruppas Eline Hovstad Raphaug, Lars Petter Falck Larsen og Tare Steiro. Foto: Roger Marthinsen

Skole-søknaden er sendt

Skrevet av Roger Marthinsen
09.04.2019 06:00 - OPPDATERT 09.04.2019 11:01

Nå håper initiativtakerne bak Polarsirkelen folkehøgskole på politisk drahjelp.

Som Rana No har omtalt tidligere så har en gruppe ildsjeler utviklet planer for Polarsirkelen folkehøgskole.

Nå har Foreningen Polarsirkelen folkehøgskole sendt søknaden om godkjenningen av folkehøgskolen. Går alt etter timeplanen så står folkehøgskolen klar til å ta i mot 80 elever i Skillevollen, ved skolestart høsten 2021.

– Søknaden ble sendt innen fristen 1.april. Det er nå opp til regjeringa å vurdere den og svar kommer i samband med fremlegg av høstens statsbudsjett, sier Knut Berntsen. Han er en av initiativtakerne til Polarsirkelen Folkehøgskole, og medlem av prosjektgruppa som jobber med å få prosjektet realisert. 

– Vi hadde møte med Norsk Folkehøgskoleråd som ikke hadde noen merknader til søknaden vår, og var klar på at politisk arbeid er det som må til skal vi lykkes. Søknaden er super, sa de, sier Berntsen til Rana No.

– Søknaden er sendt, så nå er det jo politikerens reaksjoner som blir spennende. Og ikke minst om de vil gjøre den politiske jobben som skal til, sier Berntsen, som sammen med resten av prosjektgruppen har invitert lokalpolitikere til en presentasjon av folkehøgskole-planene, nå i ettermiddag.

Skolen er tenkt lokalisert i Skillevollen, og faktilbudet skal bestå av fire linjer som ingen andre skoler i Norge i dag tilbyr: 

Et utgangspunkt for skolens filosofi vil være bærekraftperspektivet. Planen er å etablere fire linjer, med 20 elever på hver av de fire linjene Go Techno, Go Aqua, Go Healthy og Go Nature.

– Gjennom et dypdykk i næringslivet, møte med kreative mennesker og eventyrlige historier vil elevene få et skoleår som gir de et solid grunnlag for videre utdannings- og yrkesliv. Skolen skal ha nært samarbeid med regionale aktører innen industri, fiskeri-og havbruk, landbruk og helse, fremgår det av søknaden.

Prosjektgruppen bak Foreningen Polarsirkelen folkehøgskole er Knut Berntsen, Kenneth Thomassen, Lars Petter Falch Larsen, Anne Kari Snefjellå, Berit Skjelvik, Tare Steiro, Eline Hovstad Raphaug og Dag-Arild Berg.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.