Illustrasjonsfoto: Roger Marthinsen

– Takplater ligger strødd

Skrevet av Roger Marthinsen
11.01.2019 08:04 - OPPDATERT 11.01.2019 14:32

Vinden har revet deler av taket av Utskarpen skole. Og både på Mo og på kysten er tak flerret av bygninger.

Utskarpen skole er i dag stengt på grunn av på grunn av et branntilløp og løse takplater. 

– Det er i hovedsak løse takplater som er årsak til at skolen er stengt, sier rektor Annette Åsland til Rana No.

SKOLE FRA MANDAG

– Flere plater har løsnet og ligger strødd utover området rundt skolen. På grunn av vinden er disse ennå ikke sikret, og derfor er skolen stengt. Så snart vinden løyer, noe den skal gjøre utpå ettermiddagen, vil de bli sikret, sier Utskarpen-rektoren, som føyer til at sikring og opprydding vil bli gjort slik at det vil bli skole som normalt fra og med mandag.

Når det gjelder branntilløpet så oppsto dette i et el-skap. 

– Alarmen gikk hos brannvesenet, som raskt fikk slukket branntilløpet. Det er ikke snakk om store skader, men hadde ikke brannvesenet kommet raskt til kunne det selvsagt blitt mer omfattende skader, sier rektor Annette Åsland. 

TOK HUS- OG GARASJETAK

I Svenskveien på Mo har deler av et hustak løsnet i vinden. Mannskaper fra brann- og redningstjenesten i Rana har sikret taket, slik at Svenskveien nå er åpen for fri ferdsel. Veien var midlertidig stengt inntil sikringen var utført.

(Saken fortsetter under bildet)

[annonse]
Et garasjetak i havna på Tonnes er revet av i uværet. Foto: Rana No-tipser

Også på kysten har vinden gjort mer ugagn enn bare å føre til kansellering av båtruter. I søndre del av havna på Tonnes er et tak revet av en garasje.  

Nordland politidistrikts operasjonssentral opplyser videre at det meldes om løse takplater fra store deler av distriktet.

– Både i trær og på bakken. Det jobbes for å få alt sikret, men ha det til obs, og vær forsiktig, oppfordrer politiet. 

SIKRET SYKEHJEMSTAK

Ved brann- og redningstjenesten i Rana har man hatt stor pågang fra folk som har vært engstelige for at takene deres skulle bli tatt av vinden. I en del tilfeller har brannmannskapene rykket ut for å inspisere, og satt inn tiltak der dette har vært nødvendig. Blant annet har man fredag ettermiddag sikret deler av taket på Gruben sykehjem, der en flik var i ferd med å løsne over et ventilasjonsinntak. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.