Frps listetopper Jonny Ronesen, Nina Veronica Mikkelborg og Allan Johansen sammen med Sylvi Listhaug og Siv Jensen.

Skolestruktur-motstandere på topp

Skrevet av Roger Marthinsen
06.11.2018 23:19 - OPPDATERT 06.11.2018 23:51

Rana Frp har i kveld enstemmig vedtatt nominasjonskomitéens forslag til lista partiet skal stille til valg med.

Rana Frp har i et nominasjonsmøte kveld vedtatt sin liste til kommunevalget 2019. I møtet ble nominasjonskomitéens forslag enstemmig vedtatt.

På topp, som partiets ordførerkandidat, finner vi partiveteran Allan Johansen. Som Rana No skrev om for elleve måneder siden har den tidligere varaordføreren i Rana besluttet å gjøre politisk comeback, som følge av skolesaken. Frp var med på å fatte vedtaket om Rana ungdomsskole og nedleggelse av ungdomsskolene i bydelene, men snudde etter at vedtaket var fattet. Da Allan Johansen annonserte sitt comeback, uttalte han at han var klart i mot den vedtatte skolestrukturen og at han har som mål å få omgjort denne.

– Hovedgrunnen... Den eneste grunnen til at jeg gjør dette, er skolesaken, sa Allan Johansen til Rana No i januar i år, da han offentliggjorde at han skulle tilbake til lokalpolitikken.

– At de valgte å ta i bruk Ytteren ungdomsskole som barneskole... Jeg kan bare ikke skjønne det. At mitt eget parti var med på det vedtaket, det kan jeg fortsatt ikke skjønne, sa Johansen. 

Også på varaordførerplass finner man en kandidat som har sitt utspring i skolesaken. Nina Veronica Mikkelborg kom inn i Frp gjennom Skoleliste Rana, da denne organisasjonen besluttet at medlemmene skulle involvere seg politisk og dermed meldte seg til tjeneste for partiene Rødt, Krf, Venstre, Senterpartiet og Frp.

På tredjeplass finner vi Jonny Ronesen, som også har markert seg som en tydelig motstander av den vedtatte skolestrukturen. 

Her er Rana Frps topp fem-kandidater, som alle er kumulerte, til kommunevalget 2019: 

Allan Johansen
Nina Veronica Mikkelborg
Johnny Ronesen
Line Merethe Lund
Kristoffer Andersen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.