Foto: Geir Olsen / NTB

Skuffende start på OL-generalprøven

Emilie langt bak på en svak norsk dag i Anterselva

Til tross for svakt resultat i det ene rennet hun fikk gå i Oberhof ble det OL-billett for Skonseng ULs Emilie Ågheim Kalkenberg. Hun var ikke med på forrige ukes verdenscuprunde i Rupholding, men sto i dag på start på normaldistansen i Anterselva i den siste verdenscuphelgen før OL, som også inkluderer stafett på lørdag og fellesstart på søndag. Skal det være noe håp om å få gå disse distansene i OL er hun avhengig av gode resultater i helgen. 

Emilie gikk ut på startnummer 74 og det ble straks åpenbart at langrennsformen ikke er på topp om dagen. Hun feide ned alle blinkene å første skyting liggende, men med beskjeden fart i sporet passerte hun ut på 33. plass, 55 sekunder bak ledende Justine Braisaz-Bouchet.  

På første stående pådro hun seg dagens første bom, men fulgte opp med en rask og feilfri serie på siste liggende. På siste stående ble dessverre vinden litt for utfordrende og hun pådro seg to nye tilleggsminutter. Med tre tilleggsminutter totalt og manglende fart i sporet endte hun til slutt på en 52. plass, 6.03.10 bak vinner Braisaz-Bouchet. Franske Julia Simon ble nummer to mens svenske Mona Brorsson knep den siste pallplassen.

De øvrige norske hadde heller ingen stor dag i Anterselva i Marte Olsbu Røiselands fravær. Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Echoff holdt begge god fart i sporet, men pådro seg henholdsvis tre og fire tilleggsminutter. Det holdt til 8. plass for Ingrid og 11. for Tiril. Karoline Knotten ble nr 28  med tre tilleggsminutter, Karoline Erdal nr 34  med tre tilleggsminutter og Ida Lien nr 58 med hele seks tilleggsminutter på en dag der det generelt ble bommet mye. Det var faktisk ingen som klarte fire fulle hus i dag, og verst gikk det for italienske Lisa Vitozzi. Hun hadde voldsomme problemer på skytebanen og endte opp med hele 12 bom, hvorav fem kom på første skyting.

Det ble ingen verdenscuppoeng på Emilie i dag, som kun tilfaller de 40 beste. Vi hadde nok håpt på et bedre resultat i dag, men det er fortsatt to renn igjen i helgen.  Selv om hun bare ble femte beste norske kvinne i dag krysser vi fingrene for at vi får se Emilie i aksjon på morgendagens stafett.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.