Kommuneoverleve Frode Verg fotografert ved en tidligere anledning. Rana kommune kommer nå med mer informasjon i kjølvannet av at regjeringen letter på koronatiltakene.

Slik er de nye ordningene for karantene og smittesporing

Rana kommune: – Kommer med mer informasjon som følge av regjeringens lettelser på koronatiltakene.

Regjeringen har bestemt at tiltaksnivå i skoler og barnehager skal fastsettes lokalt ut fra smittesituasjonen.

– Rana kommune vil komme med mer informasjon om dette senere i dag. Det har også kommet nye karanteneregler for nærkontakter som ikke er i samme husstand som den smittede, opplyser konstituert kommunikasjonssjef Tore Bratt i en pressemelding.  

Fra og med i natt til i dag gjelder nye karanteneregler for nærkontakter:

  • Dersom du allerede er i karantene, men ikke er husstandsmedlem eller kjæreste til den som er smittet, kan du nå avbryte karantenen og erstatte dette med testing på dag 3 og 5 etter siste kontakt med den smittede.
  • Karantenereglene for husstandsmedlemmer er uendret, og du må du fullføre smittekarantenen.
  • Er du nærkontakt skal følge nøye med på egne symptomer i 10 dager etter kontakten med den smittede. Får du symptomer i observasjonstiden skal du regne deg som smittet og holde deg hjemme.
  • Selv om du tester negativt skal du holde deg hjemme til du er feberfri og i god form.
Smittesporing:

Er du smittet skal du selv varsle nærkontakter. Dersom du har en positiv hjemmetest skal du melde inn navn og telefonnummer [email protected] Du vil da bli kontaktet av smittesporingsteamet som gir deg råd og veiledning. Du skal selv varsle egne nærkontakter og informere hva nærkontaktene dine skal gjøre.

Informasjon og råd til deg som er smittet eller er nærkontakt finner du på Rana kommune sine hjemmesider

Sosial kontakt:

Anbefalingen om å holde 1 meters avstand til personer utenfor egen husstand gjelder fortsatt. Bruk munnbind når du ikke kan holde avstand.

Påbud om munnbind når det ikke er mulig å holde minst 1 meter avstand i butikker, kjøpesentre, serveringssteder, kollektivtransport, taxi og innendørs stasjonsområder.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Anbefaling om å redusere antall nærkontakter:

Du bør ikke ha flere enn 10 gjester hjemme ut over egen husstand.

Personer med risiko for alvorlig sykdomsforløp og uvaksinerte voksne bør skjerme seg, herunder være spesielt forsiktige med, eller unngå: store forsamlinger og samlinger på serveringssteder hvor det erfaringsmessig blir vanskelig å holde avstand og unødvendige reiser til områder med mye smitte.

Har du spørsmål om karanteneregler, vaksine eller har andre spørsmål knyttet til covid-19? Du finner svar på de fleste koronarelaterte spørsmålene på kommunens hjemmeside eller på helsenorge.no.

– Prøv å finn svaret selv før du ber om hjelp. Om du ikke lykkes kan du ringe koronatelefonen på telefon 950-04433. Koronatelefonen har åpningstid mellom klokken 10:00-14:00 på hverdager, opplyser Bratt

Legevakt og fastlegekontor skal kun kontaktes dersom du er syk og trenger bistand av lege.

***

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.