Politibåt fra Sandnessjøen skal brukes i søkene etter en savnet sjømann. Illustrasjonsfoto

Slik skal de forsøke å finne mannen som forsvant fra et skip

Skal lete både i havet og i strandsone, i håp om å finne mannen som søndag forsvant fra en båt.

Søndag klokken 11:30 ble det sendt ut mayday-melding da et besetningsmedlem om bord i et skip var forsvunnet. Søk ble umiddelbart satt i gang i Kvarøyfjorden og Stigfjorden. I løpet av dagen ble det gjort funn av en kjeledress og sko som man mener tilhører den savnede, men mannen ble ikke funnet.

I går kveld, da søkene ble avsluttet, gikk aksjonen over i en ny fase. Nordland politidistrikt overtok da ansvaret for aksjonen, so, søndag ble leder av Hovedredningssentralen Nord-Norge, og søkene gikk over fra redningsaksjon og søk etter mulig overlevende, til søk etter antatt omkommet.

Politiet forbereder nå å starte nye søk i det samme området som i går.

– Vi har mannskap på vei fra Mo i Rana politistasjon, og man vil få bistand med politibåt fra Sandnessjøen. Disse vil vurdere de lokale forholdene og ta beslutning om hvor man skal starte søkene ut fra dette, sier operasjonsleder ved Nordland politidistrikt, Kai Eriksen.

– Videre skal personell fra Ørnes lensmannskontor bistå, blant annet med å snakke med mannskap om bord i fartøyet der den savnede var en del av besetningen. I tillegg til personell fra politiet skal blant annet Rana Røde Kors delta i forbindelse med søk i strandsoner. Det vil også bli vurdert å be andre båter delta i søkene, sier Eriksen.

Søkene vil i utgangspunktet foregå i Kvarøyfjorden og Stigfjorden, med strandsøk på holmer, skjær og øyer i området. 

– Det vil også kunne bli aktuelt å etter hvert ta i bruk ROV i søkene, sier operasjonsleder Kai Eriksen.

 

Saken fortsetter under annonsen.