I fjor gjestet Lars Bremnes Sjyen. I år har de invitert storebroren Ola Bremnes. Foto: Trym Ivar Bergsmo

Slipper de fire første artistene til Sjyen

Skrevet av Hedda Hiller
01.08.2019 13:51 - OPPDATERT 01.08.2019 14:32

Ola Bremnes og tre andre nordnorske band klare for festival på Nesna.

– Vi har er bredt sammensatt publikum, ikke minst aldermessig, og det har vi tatt hensyn til når vi booker bans, sier bookingsjef for Sjyen, Kristian Sivertsen. 

I dag slapp Sjyen sine fire første band og artister. Ola Bremnes, Publiners, QueDuhSka og Poparkivet. 

– Vi hadde Lars Bremnes i fjor, og han ble så godt mottatt at vi tenkte: "Hvorfor ikke inviterer storebroren?" De er begge fantastiske låtskrivere, og vi gleder oss til å se ham i duo-format med Tore Bruvoll, sier Sivertsen. 

– I tillegg synes vi selvsagt at det er veldig stas at QueDuhSka pusser støvet av hornene. Det er nærmeste et folkekrav at de må spille på Sjyen. De er jo Helgelands beste liveband, og med dem, samt Publiners og Poparkivet, kan vi virkelig love band som gir alt på scenen, sier Sivertsen. 

 

På dagtid blir det hoppeslott for barn og igjen arranger Sjyen marked med bagasjeromsutsalg.

– Det blir boder og marked, og i tillegg kan folk komme, med det de måtte ha hjemme og selge rett ut av bagasjerommet. Dette var veldig populært i fjor, forteller Sivertsen.

Han er klar på at Nesna virkelig trenger en fest etter en tung vår med nedleggelsen av Nord universitet avdeling Nesna.

– Det har hengt over oss i lufta som den tykkeste havskodde. Det har vært virkelig mørkt her, men nå er det sol og sommer, og vi har virkelig behov for en fest, sier Sivertsen. 

[annonse]
Sjyen 2019 arrangeres helga 16-17. august på Nesna under parolen #lanesnaleve og har foreløpig følgende artistslipp: 

OLA BREMNES

Ola Bremnes kommer til Sjyen og Nesna.

– Vi er fantastisk glade for å få Ola Bremnes til Sjyen! Mannen er en låtskriverlegende i Nord-Norge og har med sine 11 plateutgivelser produsert mang en sangskatt som vi kjenner fra radio og tv. Han har satt toner til Petter Dass' Nordlands trompet, og det skulle bare mangle at han kom til stedet Petter selv var prest i mange år. Han har med seg gitarist Tore Bruvoll fra Hekla Stålstrenga på Sjyen!

PUBLINERS

Publiners fra Brønnøysund er klar for festival.

– Folk'n roll-bandet fra Brønnøysund er tilbake! Bandet har gjort seg befestet som et av de beste livebandene nord for Trøndelag, og har et enormt spekter i sin musikk - fra ballader til heftig folkrock. I 2014 var deres låt «(Kj)ærlighet», i lag med Anne Nymo Trulsen, den mest spilte låta på NRK P1. Bandet kommer garantert til å sørge for god stemning blant festivaldeltakerne

QUEDUHSKA

Stian Einmo, frontfigur i QueDuhSka.

– Hva er Sjyen uten de lokale legendene i QueDuhSka ? Bandet har kommet i land etter å ha vært spredt på silla', størja og generelt sjarkfiske langs golfstrømmeny oppetter ksten. De pusser støvet av hornene og skal selvfølgelig få det til å koke på Sjyen!

POPARKIVET

Poparkivet fra Mosjøen.

– Denne gjengen kommer fra Mosjøen for å spille god og melodiøs pop fra 70-tallet og frem til i dag. Gjengen lover allsang og dansestemning på Sjyen!