Foto: Erik Johansen / NTB

Smitten fortsetter å øke kraftig

Ny smitterekord det siste døgnet, både i Rana, Nordland og Norge.

I Norge er det registrert 26.109 nye koronasmittede siste døgn. Dette er ny døgn-rekord, til tross for at det etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

I Nordland er det registrert 966 koronasmittede siste døgn. Også dette er ny døgn-rekord. Og i Rana er det registrert hele 156 nye korona-tilfeller siste døgn, noe som er det høyeste antallet som er registrert så langt under pandemien.

Smitten i fylket er fordelt på 33 av fylkets 41 kommuner. På Nord-Helgeland er det registrert nye tilfeller i hemnes (7), Nesna (2) og Rødøy (3). 

Betydningen av smitteantall har vært noe tonet ned i det siste og FHI bruker i større grad  sykehusinnleggelser som parameter. I Nordland var det per i går klokken 13 innlagt 19 koronapasienter ved sykehusene i fylket. Helgelandssykehuset hadde da ingen korona-pasienter, viser data fra Helsedirektoratet.

Smittetallene forteller imidlertid noe om sykdomsbildet og det sykefraværet som vil ramme næringslivet i ukene som kommer. Da kommuneoverlege Frode Berg i går orienterte formannskapet i Rana om situasjonen anslo han at smittetoppen i Rana ennå er to-tre uker unna, og at  sykefraværet i vil stige til over 20 prosent i løpet av de neste par ukene

Tirsdag var 317 koronapasienter innlagt på sykehus, på landsbasis. Det var tre flere enn dagen før. I alt 45 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 27 respiratorbehandling. Det er like mange på intensiv og to flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

 

Saken fortsetter under annonsen.