Smitten fortsetter å stige – rekordhøyt antall nye tilfeller siste døgn

– Vær nøye med å overholde smittetiltakene for å hindre massefravær på arbeidsplasser!

Det siste døgnet er det registrert 69 nye koronatilfeller i Rana. Dette er ny døgnrekord i kommunen, siden pandemiens utbrudd. Dagen i forveien ble det registrert 54 nye tilfeller i Rana, slik at det nå er registrert 123 tilfeller bare de siste to døgnene. 

– Onsdag er det høyeste døgntallet vi har hatt, men det er liten belasting på sykehus (ingen korona-pasienter innlagt ved Helgelandssykehuset i skrivende stund, red.anm), sier rådgiver i avdeling for legetjenester og samfunnsmedisin i Rana, Lars Petter Konradsen, som har følgende oppfordring:

– Vær nøye med å overholde smittetiltak, for å blant annet å hindre et massefravær på arbeidsplasser, barnehager og småskole, der en forelder må være hjemme med barn.

I Nordland ble det registrert 324 tilfeller siste døgn. Dette er noe lavere enn døgnet før, men forsinkelser i prøvesvar kan være noe av forklaringen. I Msis sine tall står Rana nemlig bare oppført med syv tilfeller siste døgn, mens Vefsn står med null. Dette er to kommuner med forholdsvis høye smittetall nå. 

De 324 tilfellene i Nordland onsdag er fordelt på 25 kommuner. På Nord-Helgeland er det, i tillegg til Rana, registrert ett tilfelle i Træna og ett i Hemnes, sist6e døgn.

Det er registrert 15.987 nye smittetilfeller i Norge onsdag. Dette er det høyeste antall tilfeller i løpet av ett døgn, og 687 flere enn forrige rekord  som ble satt tirsdag.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.