Foto: Kristian Rødvand

Følger det nye viruset nøye – kan bli aktuelt med lokale tiltak

Korona-smitten har gått noe ned, men to personer er innlagt på sykehus. De fleste som har fått påvist smitte den siste tida, har testet seg selv først.

Rana kommune registrerte 14 positive koronaprøver i forrige uke. Dette er en nedgang sammenlignet med uken før, da 22 positive prøver ble bekreftet.

Av de 14 positive tilfellene har 11 kjent smittekilde, mens tre har ukjent smittekilde. To personer er nå innlagt i Helgelandssykehuset med covid-19.

– De fleste har fått påvist smitte ved å ta selvtest hjemme, melder Rana kommune.

Rana har hatt lave smittetall de siste ti ukene, med 4-22 positive prøver per uke. 

Det som nå skaper usikkerhet og bekymring er den nye korona-varianten som har fått navnet Omnikron.

– Omikron-varianten er foreløpig ikke påvist i Norge, men det er en mulighet for at den er kommet til landet uten å være påvist. Rana kommune følger nøye med på de anbefalinger og retningslinjer som FHI og Folkehelseinstituttet legger frem, og vil fortløpende gi informasjon til befolkningen om hvilke vurderinger og anbefalinger som kan være aktuelle å innføre lokalt, sier kommuneoverlege Frode Berg, som understreker betydningen av at alle følger de generelle smittevernrådene, selv om smittetallene foreløpig er lave i Rana:

  • Er du syk – hold deg hjemme
  • Ha lav terskel for å teste deg. Dette gjelder også for vaksinerte og beskyttede
  • Ha god hoste og håndhygiene
  • Gå i isolasjon hvis du er smittet
  • Vaksiner deg
Du får utlevert gratis testutstyr ved drop-in på testklinikken på Selfors, som er åpen mandag til fredag mellom klokken 17:00-20:00.

Har du symptomer på sykdom, er nærkontakt eller har testet positivt, finner du informasjon om hva du bør gjøre på Rana kommune sin hjemmeside

 

[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.