Foto: NTB

Smitten øker kraftig – nye tilfeller i åtte kommuner på Helgeland

Ny døgnrekord både på landsbasis og i fylket. Nye korona-tilfeller i to kommuner på Nord-Helgeland.

I Norge ble det totalt bekreftet hele 2.552 nye korona-tilfeller i går. Dette er ny døgn-rekord i Norge.

I Nordland ble 132 tilfeller fordelt på 19 av fylkets kommuner, bekreftet. Også dette er ny døgn-rekord.

Hovedtrykket i Nordland er fortsatt nord i fylket, med hele 40 nye korona-tilfeller i Vestvågøy bekreftet tirsdag. Men også på Nord-Helgeland og resten av Helgeland ble det i går bekreftet nye smittetilfeller:

I Rana ble det bekreftet ni nye tilfeller onsdag. Dette tar det totale antallet siste to uker opp til 31, og det totale siden pandemiens start til 576.

I Lurøy ble det bekreftet ett nytt tilfelle i går. Kommunen har ikke hatt tilfeller siden tidlig i høst. Nå er antallet totalt oppe i 13.

Også i øvrige kommuner på Helgeland er det registrert nye tilfeller det siste døgnet. Brønnøy fikk ni nye bekreftelser i går, og har 25 de siste to ukene. Vefsn fikk fem i går og har 20 de siste to ukene. I Alstahaug, som har 24 de siste to ukene, kom det to positive prøvesvar i går,. I tillegg ble det bekreftet ett nytt tilfelle i Bindal, ett i Vega og to i Hattfjelldal.

I sistnevnte kommune er man bekymret for et utbrudd, da minst ett av de to tilfellene testet positivt i etterkant av å ha vært på et julebord sist helg.

– En av deltagerne på julebordet på Kulturstua lørdag, har testet positivt for korona. Vi oppfordrer alle som har hatt tilknytning til festen om å teste seg, skriver Hattfjelldal kommune på sin nettside. 

Myndighetene har flere ganger påpekt at høye smittetall ikke nødvendigvis er bekymringsverdig isolert sett, ettersom en høy andel av befolkningen nå er vaksinert. Imidlertid øker antakllet innleggelse på sykehus nå kraftig, og flere norske sykehus har meldt om en presset kapasitet.

[annonse]
Ved Helse Nords sykehus er 27 personer innlagt med korona. Én av disse er pasient ved Helgelandssykehuset. 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.