Foto: Shutterstock

Smittepila peker feil vei

Skrevet av Roger Marthinsen
15.04.2021 07:11

For første gang på en god stund er det en stigende smittetrend i Nordland igjen.

Tirsdag ble det registrert 10 nye covid-19-tilfeller i Nordland, i går ble det bekreftet 11 nye tilfeller, viser tall fra MSIS.

Dette har ført til at VGs daglige korona-analyse viser en stigende smittetrend i Nordland, for første gang på lenge. For etter nesten syv uker uten et eneste smittetilfelle i Rana, og synkende smittetall i Bodø, hadde Nordland gått fra stigende via flat til synkende smittetrend. 

VGs smittebarometer viser nå stigende trend i Nordland.

At pila nå peker oppover igjen skyldes i hovedsak korona-utbruddet i Brønnøy, der det per i går ettermiddag var 39 bekreftet smittede, fra søndag kveld og frem til i går. Kommunen venter på 520 prøvesvar, så dette smitteantallet kan stige.
Alle smittetilfellene er så langt relatert til en byggeplass ved Brønnøysundregisteret.

Men i tillegg til i Brønnøysund, ble det i går bekreftet nye smittetilfeller i Bodø (1), Hadsel (1) og Vefsn (2). 

I Rana er det som nevnt ikke registrert noen nye tilfeller på nærmere syv uker. I den offisielle statistikken fra MSIS står det riktignok at Rana har to nye covid-19-tilfeller de siste to ukene, men dette dreier seg om tilfeller der personer med folkeregister-registrert adresse i Rana har testet positivt andre steder i landet. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.