Smittesporing førte til treningssenter

Skrevet av Roger Marthinsen
14.01.2021 14:18 - OPPDATERT 14.01.2021 17:01

Covid-19-smittet har trent hos Family Sports Club i forrige uke.

Rana kommunes smittesporingsteam har sporet et av covid-19-tilfellene i Rana til Family Sports Clubs senter ved Toraneskaia.

Det skal altså ikke dreie seg om et tilfelle som har blitt smittet på senteret, men et bekreftet covid-19-tilfelle som har vært på trening der. 

Senteret opplyser selv om dette på sin Facebook-side, der man opplyser at en person som har testet positivt for covid-19, trente hos dem to ganger i forrige uke; onsdag 6. januar og torsdag 7. januar, på ettermiddag og kveldstid.

Senteret opplyser at man vil holde senteret åpent, er svært nøye med renhold og avstandskrav og følger handlingsplan ved smitte og FHIs smittevernveileder.  

På sin Facebook-side skriver Family Sports Club dette:  

"Vi ønsker å informere deg om at vi har hatt noen med smitte på trening hos oss onsdag 6/1 og torsdag 7/1, ettermiddag og kveldstid.(ikke vært på gruppetime)

Kommunelegen har kontaktet alle som er definert som nærkontakter. For å være nærkontakt må det ha vært fysisk berøring eller at man har vært nærmere enn 2 meter i minst 15 min. Det vil si at om du trente disse dagene,og ikke har blitt kontaktet av kommunelegen, så trenger du ikke foreta deg noe som helst og kan trygt fortsette din trening hos oss. Dersom du får symptomer på Covid-19 ta kontakt med kommunen for testing.

Vårt senter holder åpent og vi er svært nøye med renhold og avstandskrav. Vi følger handlingsplan ved smitte og smittevernveilder fra FHI/Helsedirektoratet og fra Hovedorganisasjonen Virke.

Siden åpning 15. juni har treningssentrene i Norge hatt over 8 millioner besøk! Kun ett smittetilfelle kan spores tilbake til senter og det var to personlige trenere som trente sammen. Vi anser det derfor som helt trygt å trene hos oss!
Velkommen til trening. Mvh Family".

[annonse]
------------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.