Smittet sykepleier begynte å jobbe før svaret på korona-testen var klart

Skrevet av Roger Marthinsen
27.06.2020 12:54 - OPPDATERT 27.06.2020 14:44

Prosedyrene til Helgelandssykehuset for testing av helsepersonell som leies inn tilsier at personellet kan begynne i arbeid før resultat av test foreligger.

Vikarsykepleieren fra Sverige som har testet positivt på koronasmitte kom til sykehuset i Sandnessjøen mandag denne uka. Sykepleieren ble rutinemessig testet for covid-19, men begynte å arbeide før test-resultatet var klart. Fredag kom svaret som viste at vedkommende er koronasmittet.

– Prosedyrene til Helgelandssykehuset for testing av helsepersonell som leies inn tilsier at personellet kan begynne i arbeid før resultat av test foreligger. Denne dispensasjonsmuligheten har Helgelandssykehuset opprettet i sine rutiner i samråd med Helse Nord, melder Helgelandssykehuset i en pressemelding.

Helseforetaket oppgir at bakgrunnen er behovet for innleid personell til å opprettholde driften. Der det er mulig skal svar på test foreligge før helsepersonellet begynner i arbeid. Det skjedde altså ikke i dette tilfellet.

– I forkant av arbeidets start gjøres det imidlertid en grundig risikovurdering og sporing av personellet. Det er et absolutt krav at personellet skal være symptomfri, presiseres det fra Helgelandssykehuset.

Sykepleieren som har testet positivt har ikke arbeidet ved Helgelandssykehuset tidligere.

--------

LES OSGÅ:

 

 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.