Kart: Meteorologisk institutt

Snart midt i mai: Farevarsel om mye snø!

Skrevet av Roger Marthinsen
10.05.2020 07:28 - OPPDATERT 10.05.2020 17:01

Nysnøen på bakken kan være bare en forsmak: Melder at det kan komme 10-20 cm nysnø mandag og tirsdag!

Det tynne laget med nysnø på bakken som i hvert fall morgenfugler fikk med seg, søndag morgen, kan være bare en liten forsmak på som skal komme mandag og natt til tirsdag. Meteorologisk institutt har nemlig sendt ut gult farevarsel for Nordland, Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark, med varsel om mye snø mandag og tirsdag:

– Mandag og natt til tirsdag ventes lokalt kraftige snøbyger. Snøen ventes å legge seg på veier i lavlandet om natta og morgentimene, men sannsynligvis smelte på dagtid. Det kan komme 10-20 cm snø i løpet av 24 timer, stedvis mer i fjellet, melder Meteorologisk institutt.

For Mo i Rana meldes det kuldegrader natt til mandag, med mulighet for snøbyger utover mandag morgen. Utover formiddagen skal temperaturen stige til noen plussgrader. Natt til tirsdag og tirsdag morgen skal temperaturen ligge like over null, og det kan også da komme noe nedbør, som altså kan komme som sludd og snø. Og temperaturen kan komme ned i minusgrader på natta, både onsdag og torsdag.

Også på kysten av Nord-Helgeland er det ventet såpass lave temperaturer på natta, at nedbør kan komme som sludd og snø. 

For Saltfjellet ventes det kuldegrader og det kan komme noe snø både mandag og tirsdag. Det samme ventes for Umbukta. 

17. mai kan imidlertid bli snøfri – i lavlandet. De foreløpige utsiktene for nasjonaldagen er 2-5 plussgrader og regnbyger. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.