KOMMER TIL Å SØKE I HELE NATT

Skrevet av Roger Marthinsen
29.11.2019 16:58 - OPPDATERT 30.11.2019 07:00

Tilstanden til personen som er bragt til sykehus betegnes som stabil. Søkene etter den andre personen vil pågå i kveld og natt.

En person er i kveld bragt opp av havet og transportert til Nordlandssykehuset i Bodø, etter at en oppdrettsbåt i ettermiddag kantret utenfor Sleneset. 

Personen ble funnet på et kantret fartøy ved Sleneset noe før klokken 18 i kveld.

– Vedkommende er transportert til Bodø med Seaking redningshelikopter. Vi kan i øyeblikket ikke si noe om vedkommendes tilstand, sier senior pressemedarbeider ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, Geir Mortensen.

Fra Nordlandssykehuset får Rana No ved 21-tiden opplyst at mannens tilstand er stabil, og at vedkommende er til undersøkelse.

Hovedredningssentralen fikk melding om at en båt med to personer ombord ikke var gjort rede for, klokken 15:47 i ettermiddag. Den ene personen er altså funnet og bragt til sykehus.

– Søkene etter den andre vil pågå for full styrke utover kvelden og natta. Så vil vi gjøre en statusvurdering i morgen tidlig, med mindre vi har funnet vedkommende innen da, sier Mortensen.

Seaking redningshelikopter er i kveld (like etter klokken 21 red.anm) på vei tilbake til Lurøy for erstatte ambulansehelikopter for søk fra luften. Redningsskøyta Odd Fellow III og ambulansebåten Eyr Myken deltar i søkene, sammen med en god del andre fartøy i området.

Båten de to befant seg ble funnet tidligere i kveld og tatt ombord i et annet fartøy. Denne er gjennomsøkt, uten funn av den andre personen. 

De to personene befant seg i en 28 fot stor oppdrettsbåt tilhørende Lovundlaks. Det er meldt om kraftig vind i området, med opptil 20 ms styrke. 

[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.