Foto: Roger Marthinsen

Solid av Marthe - Emilie måtte bryte

Skrevet av Roger Marthinsen
17.11.2019 12:53 - OPPDATERT 17.11.2019 15:07

Marthe Kråkstad Johansen i rute til sesongstart. Sykdom strek i regninga for Emilie Ågheim Kalkenberg.

Marthe Kråkstad Johansen leverte en ny grei IBU Cup-søknad, da hun i dag gikk inn til en 40. plass i fellesstarten på Sjusjøen. Spesielt var stående skyting bra av Marthe, som etter to runder på de to liggende skytingene, skjøt to feilfrie serier på stående.

Avstanden opp til de aller beste er betydelig - Johansen var 4:23.2 bak vinner Dorothea Wierer - men Marthe er juniorløper og møtte i helga mange av verdens beste skiskyttere. Da er en 37. plass på sprint og 40. plass i fellesstarten, meget akseptabelt.   

En som sliter litt mer to uker før vetdenscupåpnibgs i østersubd er Emilie Ågheim Kalkenberg. Hun startet dagens fellesstart på Sjusjøen, men måtte bryte etter tredje skyting. Årsak: Sykdom.

– Hun var småsyk og burde nok ikke startet i det hele tatt, sier pappa og trener Andre Kalkenberg.

Akkurat det passer dårlig for 22-åringen, som i går fortalte Rana No at hun behøver løp for å vekke en «tungstartet» kropp.

– Hva hun sliter med vet vi ikke. Hun kjente det etter gårdagens løp, men håpet å være klar i dag. Emilie tok influensavaksine for fire dager siden. Nå må vi bare sørge for at hun blir frisk, sier Andre Kalkenberg. 

Fredrik Gjesbakk endte på 27. plass i fellesstarten for herrer, av 40 løpere. Gjesbakk åpnet bra med feilfri første skyting og lå da på en 5. plass. Deretter ble det imidlertid en bom på hver skyting, og B&Y-løperen falt nedover lista og ble til slutt nummer 27 og 12. beste nordmann, 1:51.3 bak vinner Martin Fourcade. En nedtur etter gårdagens sprint for Fredrik, som da ble nummer 16 og sjette beste nordmann. 

I herrenes fellesstart, B-heatet, endte Simon Ågheim Kalkenberg på en 41, plass av de 71 som fyllførte. Skonseng UL-løperen var 3:38.0 bak vinner, Fabien Claude fra Frankrike, i mål. Kalkenberg leverte to feilfrie serier; en stående og en liggende, og bommet en gang på første ligg og to ganger på første stående. 

-----

[annonse]
Les også:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.