Sollied aktuell for ledig RBK-jobb?

Skrevet av Roger Marthinsen
26.06.2020 17:00 - OPPDATERT 27.06.2020 07:01

Har alltid vært åpen på at Rosenborg-jobben frister.

Før gårdagens kamp mellom Rosenborg og Bodø/Glimt brant det allerede under føttene på RBK-trener Eirik Horneland. Da Glimt snudde 1-2 til seier 3-2 på overtid på Lerkendal i går kveld, bar det rett i krisemøte for Horneland. Møtet endte med at han gikk av som RBK-trener, etter ett poeng på tre serierunder. Partene har understreket at man var enige om å avslutte samarbeidet. 

Allerede før RBK-tapet var Trond Sollied en av de som ble koblet til Rosenborg, ved en eventuell Horneland-exit. Og overfor VG innrømmet Sollied at Rosenborg frister.

– Dette må ikke forstås slik at jeg vil ta over etter Horneland nå. Jeg ønsker ikke at andre skal få sparken. Det har jeg opplevd selv. Men jeg har alltid vært åpen på at Rosenborg-jobben frister. 

Sa Sollied. Før Horneland mistet jobben. 

En av dem som flere ganger har pekt på Sollied som løsninga på Lerkendal, er Nils Arne Eggen. Trener-legenden har hatt Sollied som sin "elev" både som spiller og som sin assistenttrener i 1997-sesongen. Året etter var Sollied hovedtrener i RBK. 

En av årsakene til at noen mener Sollied og RBK vil være en perfekt match, er nettopp det at 61-åringen har vært Eggens elev. Sollieds fotball-DNA har han fra Eggen og RBK; noe som var tydelig da Sollied overtok som Bodø/Glimt-trener i 1992, rykket rett opp i eliteserien og ble cupmestere og tok seriesølv i 1993, med en utpreget 4-3-3-filosofi, som snytt ut av RBK-brakka under Eggens velmaktsdager.

Åge Hareide er et annet navn som kobles til RBK. Styreleder Ivar Koteng vil imidlertid ikke kommentere noen navn, utover å bekrefte at Trond Henriksen (assistenttrener under Horneland) skal lede RBK når laget møter Rosenborg søndag. 

----------

LES OGSÅ:

[annonse]
 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.