Konrad Lillerødvann Foto: Silje-Tamara Rojas

"Som tidligere bondelagsleder og tillitsvalgt i landbrukssamvirke skuffer det meg at Hundåla ordlegger seg på en sånn måte "

Skrevet av Konrad Lillerødvann
03.12.2019 19:30 - OPPDATERT 04.12.2019 06:01

DEBATT: – At vefsnordføreren går inn for tidenes sentralisering i sykehustilbudet på Helgeland og tilhører et parti som har desentralisering som sitt hovedbudskap er oppsiktsvekkende, skriver Konrad Lillerødvann.

" Det er ikke synd i industriarbeiderne. Den største risikoen for ulykker er ikke innen industrien, men innen landbruket. Og de fleste som jobber innenfor landbruk på Helgeland, de befinner seg på sørsida av Korgfjellet, sa Vefsn-ordføreren"

Som tidligere bondelagsleder og tillitsvalgt i landbrukssamvirke skuffer det meg at Berit Hundåla som ordfører ordlegger seg på en sånn måte. Hun burde kjenne både geografi og topografi nord for Korgfjellet. I tillegg til at Rana Hemnes, Nesna og Lurøy er tunge landbruks og skogbruks-kommuner, har vi Nordlands og Nord Norges største slakteri lokalisert på Bjerka. 

Forøvrig mener jeg at landbruket ikke er avgjørende for sykehuslokalisering. Det avgjørende er en sykehuslokalisering som sikrer alle på Helgeland, i nord eller sør et forsvarlig sykehustilbud uansett yrke eller næring. 

Berit Hundåla mener at Rana har lykkes med sitt propagandamaskineri. Ja, Rana har heldigvis lykkes i å overbevise et stort flertall i fylkestinget om at en tosykehusløsning er de beste for regionen. Det skal de ha ros for.

At vefsnordføreren går inn for tidenes sentralisering i sykehustilbudet på Helgeland og tilhører et parti som har desentralisering som sitt hovedbudskap er oppsiktsvekkende. 

Må bare til slutt minne om et ordtak. "Vis meg dine venner og jeg skal si deg hvem du er". Ikke spesielt kledelig for deg å tilhøre et mindretall i fylkestinget sammen med Frp.

Mvh Konrad Lillerødvann, bonde og for tiden turist.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.