Flere farger er tildelt Soroptimistenes Søster Astrid-pris. Her fra fjorårets forestilling. Foto: Hedda Hiller

Søster Astrid-prisen til Flere farger

Skrevet av Roger Marthinsen
17.09.2019 11:09

Styret i Mo i Rana Soroptimistklubb har besluttet at Søster-Astrid prisen for 2019 skal tildeles «Flere farger Mo i Rana».

– Flere farger Mo i Rana står bak flerkulturelle forestillinger i Rana der barn, kvinner og menn fra ulike land deltar med sang og dans. Flere farger Mo i Rana støtter seg til filosofien bak Fargespillsmetoden. Filosofien er ressursorientert og bygger på den enkeltes evner. Det bidrar til sosial anerkjennelse og tilrettelegger for møter mellom ulike kulturer, skriver Else Øverli på vegne av styret i Soroptimistene, i en pressemelding.

Søster Astrid-prisen er opprettet som en honnør til mangeårig helsesøster i Rana, Astrid Storhaug, i forbindelse med at Mo i Rana Soroptimistklubb fikk reist en byste av henne på Nytorget. Prisen kan gis til kvinner, lag og foreninger med tilknytning til Rana og omegn, og skal være en honnør for prisvinnerens innsats for å bedre kvinner og barns stilling i samfunnet; lokalt, nasjonalt og/eller internasjonalt.

Prisen består av et diplom i tillegg til et beløp på 5.000 kroner som prisvinneren kan donere til en institusjon, et lag eller ei forening.

Søndag den 20.oktober avsluttes Smeltedigelen musikkfestival med en forestilling fra «Flere farger», der årets Flere farger-forestilling blant annet vil ha innslagfra Filippinene, Thailand, Eritrea, Syria, Etiopia, Tsjetsjenia og Serbia.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.