Spilte inn musikkvideo på gård og pub i Mo i Rana

Skrevet av Hedda Hiller
22.12.2017 11:17 - OPPDATERT 18.01.2018 23:12

Metalbandet lagde musikkvideo på bare et døgn, og gjorde det meste selv.

Gaia Epicus har sluppet låten «Metal X-mas» og har for moros skyld også lagd en musikkvideo til julelåten. Den er for tiden bandets mest populære låt på både Spotify og iTunes i de fleste land. Gaia Epicus består i dag kun av Thomas Chr. Hansen, opprinnelig fra Mo i Rana, men bosatt i Oslo. Han kom imidlertid hjem til kjente trakter for å spille inn musikkvideoen, og har gjort det meste selv, både i forhold til filmen og låten.

– Låten er laget kun for moro skyld og det er også musikkvideoen, sier Thomas Chr. Hansen.

Ble skrevet for mange år siden

Videoen er spilt inn på Saga Pub og Fjellvang stall og 4H-gård. Hansen har fått med seg sine to tidligere bandkolleger Joakim Kjelstad fra Mo i Rana og Hans Åge Holmen fra Mosjøen på julemusikkvideoen. Til nå er den sett av rundt 1000 på YouTube, mens over 43.000 har sett den på Facebook. Videoen ble filmet og redigert i løpet av et døgn i slutten av november.

– Vi hadde det veldig gøy, og vi lo godt sammen inne i låven da vi holdt på. Det var utrolig greit å gjøre dette hjemme, da vi fikk låne en pub uten problemer, og det var langt lettere tilgang på fjøs her enn i Oslo Sentrum, sier Hansen og flirer.

(Saken fortsetter under bildet)

Hans Åge Holmen (f.v.), Thomas Chr. Hansen og Joakim Kjelstad spilte inn og redigerte videoen på et døgn. Foto: Privat

De tre filmet det meste selv, med hjelp av et par andre som dukket opp underveis. Julelåten ble egentlig skrevet for mange år siden, og mens Hansen jobbet med den, dukket også ideen til videoen opp.

– Det ble gjort en del endringer underveis, og vi måtte improvisere en del, men vi er fornøyd med resultatet. Jeg var i kontakt med flere steder for å høre om de hadde tilgang både på fjøs og nisseslede. Det innspillingsstedet vi falt på dukket opp kvelden før opptak, så jeg vil rette en stor takk til de som tok i mot oss på så kort varsel. Vi satte opp kamera i fjøsen og sprang rundt som tullinger for å få alt på stell. Det anbefales til alle som vil komme i form etter jul, spøker Hansen, og forteller at han blir å legge ut en film fra bak scenen i morgen, Lille Julaften.

Snart klar med nytt album

Hansen skriver alt av låter selv, og skal i 2018 gi ut det sjette albumet til Gaia Epicus.

– Jeg er endelig i gang med innspillingen, men har ikke noe dato for slipp av albumet enda. Det blir noen kjente gjester med på dette sjette albumet, blant annet spiller Hans Åge Homen bass også har jeg fått med en svenske som spiller trommer og ei fra Storbritania som spiller piano. Begge disse spiller også på julelåta. Jeg ser fram til utgivelse i det nye året, sier Thomas Chr. Hansen.

Videoen til "Metal X-mas" kan du se øverst i denne saken.

Mannfolka hadde et artig døgn med videoinnspilling i Mo i Rana. Foto: Privat

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.