SPURTSEIER: Nederlenderen Dylan Groenewegen vant den andre etappen av Arctic Race of Norway i Brønnøysund. Foto: ARN/Aurelien Vialatte

Spurtoppgjør i Brønnøysund - Boasson-Hagen nær etappeseier

Den andre etappen av Arctic Race of Norway endte i en spennende massespurt. Edvald Boasson-Hagen hadde los på seieren, men måtte gi tapt for nederlenderen Dylan Groenewegen.

De norske nådde ikke opp i den første etappen av Arctic Race of Norway, men i dag var det nye muligheter i andre etappe, som gikk fra Mosjøen til Brønnøysund. Etappen endte i en dramatisk og spennende massespurt. Knappe to kilometer før mål gikk flere ryttere ned i en velt

Edvald Boasson-Hagen i TotalEnergies hadde los på seieren da spurten gikk, men Bikeexchange Jayco-ryttren Groenewegen fikk en god posisjon i front på oppløpet og klarte å holde på den knappe ledelsen helt til målstreken. Amaury Capiot i Arkea Samsic, snek seg mellom de to på målstreken, og ble nummer to.

Dramatisk avslutning

Det var dramatikk to kilometer fra mål da tre ryttere veltet. Groenewegen, som også vant en etappe i året Tour de France, unngikk så vidt å bli involvert i velten i Brønnøysund, og kom seg etter det i posisjon til å spurte.

– Hele laget gjorde en god jobb med å bringe meg i posisjon. Jeg startet spurten tidlig, og det holdt helt inn. Det var en tung dag i går, og vi hadde litt regn og vind i dag også, men jeg er i god form, sa Groenewegen etter målgang.

 

Zinglet beholder ledertrøya

Gårdagens vinner Axel Zinglet nådde ikke helt opp idag, men han kom inn sammen med hovedfeltet og beholder ledertrøya. I tillegg leder han også kampen om  om poengtrøya og trøya som beste unge rytter.

Stephen Basset gjorde en ny god etappe og har fortsatt beslag på  klatretrøya.

Før dagens etappe gikk Thor Hushovd og lanserte Edvald-Boasson Hagen som en het vinnerkandidat om det skulle spurtes. Boasson-Hagen har vunnet tre etapper i Tour de France, men hhar ennå ikke vunnet en etappe i Arctic Race of Norway. I dag var han bare centimeter bak, og med dagens tredjeplass avanserte han til femteplass i sammendraget.

Lørdag fortsetter rittet med en etappe som går fra Namsos til Skallstugu i Levanger. Søndag avgjøres det hele med sisteetappen som har stått og mål i Trondheim.

 

Resultater, 2. etappe:

[annonse]
1. Dylan Goenewegen, Bikeexchange Jayco, 3.41.17

2. Amaury Capiot, Arkea Samsic, +00

3. Edvald Boasson-Hagen, Total Energies, +00

 

Sammenlagtkonkurransen:

1. Axel Zingle, Cofidis, 8.31.14

2. Mathieu Burgaudeau, TotalEnergies, 8.31.19

3. Amaury Capiot, Arkea-Samsic, 8.31.21

 

Beste norske sammelagt:

5. Edvald Boasson-Hagen, TotalEnergies, 8.31.23

7. Kristian Aasvold, Human Powered Health, 8.31.24

8. Sven Erik Bystrøm, Intermarche-Wanty-Gobert, 8.31.24 

 

De fire etappene:

1. etappe, 11. august: Start og mål i Mo i Rana. 185 km..

2. etappe, 12. august: Start i Mosjøen og mål i Brønnøysund. 155 km.

3. etappe, 13. august: Dronningetappen. Start i Namsos og mål ved Skallstuggu i Levanger (480 moh), 180 km. Her er det klatrerne som får vist seg frem. Avsluttes med 3,7 km stigning, men ikke så lang og bratt at den vil skille rytterne for mye.

4. etappe, 14. august: Start og mål i Trondheim. 160 km. Siste etappe er foreslått av Trondheims sykkellegende Atle Kvålsvoll. Den siste runden på 8 km skal tilbakelegges fire ganger har Gamle Bybro som krysser Nidelva før man avslutter opp til Tyholt-tårnet, en stigning på 1,4 km med 8 % med en maksimal stigning på 17 %.

Mer fra Arctic Race of Norway: