Emilie Ågheim Kalkenberg endte på en 26. plass i dagens sesongstart på Sjusjøen. Foto: Andre Kalkenberg

Stående satt som et skudd – nå skal kroppen vekkes fra dvale

Skrevet av Roger Marthinsen
16.11.2019 10:30 - OPPDATERT 16.11.2019 13:16

– Skytinga var bra, men kroppen er litt tungstarta, sier Emilie Ågheim Kalkenberg etter sesongstarten.

Emilie Ågheim Kalkenberg manglet kanskje noe på toppfart, men fikk en meget viktig bekreftelse i dagens sesongstart på Sjusjøen: Den stående skytinga satt som et skudd, på dagens sprint.

Forrig sesong var nemlig stående skyting det kanskje aller største problemet for Emilie Ågheim Kalkenberg. Derfor var det nok meget godt at alle skuddene satt i blinken i dagens løp.

– Skytinga var bra. Jeg er veldig fornøyd med å få til stående så bra i første konkurranse, siden jeg har jobbet såpass mye med den, sier Emilie til Rana No. 

Kalkenberg endte til slutt på en 26. plass, 1:51.4 bak vinner Liza Vitossi, etter å ha skutt håp seg en bom på liggende skyting og altså feilfri stående.

Avstanden frem til de aller beste i dag forteller at Kalkenberg har en del å hente på farta i sporet. Skonseng UL-løperen er imidlertid innenfor det hun har sagt er et av sesongens mål; å stabilisere seg blant de 30 beste i verdenscuprennene, og dermed sanke jevnt og trutt med verdenscuppoeng.

– Fysisk er jeg litt seig. Jeg har en veldig tungstarta kropp etter sommertreninga. Planen er å få vekket den i fra dvalen, i løpet av denne helga, sier Emilie Ågheim Kalkenberg. 

(Saken forsetter under bildet)

Marthe Kråkstad Johansen er godt fornøyd med dagens prestasjons på Sjusjøen. Arkivfoto: Roger Marthinsen

Ei som var bare to plasser unna det som ville gitt poeng i dag (de 35 beste får poeng i WC) om konkurransen hadde vært et WC-renn, var Marthe Kråkstad Johansen. B&Y-løperen, som er juniorløper, endte på en 37. plass. Marthe skjøt også på seg én bom i dag, og var nøyaktig 30 sekunder bak Emilie Ågheim Kalkenberg.

[annonse]
En 37. plass når det er 101 startende og mange av de aller beste i verden er med, det er slett ikke labert for 20-åringen! 

– Jeg er fornøyd med dagens løp. God skyting og grei fart i sporet til å være sesongens første løp, sier Marthe Kråkstad Johansen til Rana No.

– Jeg blir nok bedre og bedre, satser på god skyting og fart i morgen også, sier 20-åringen. 

I morgen er det fellesstart for både kvinner og herrer. Verdenscup-åpningen finner sted i Östersund, om to uker. 

Prestasjonene i helgens renn vil legge et grunnlag for hvilke løpere som blir tatt ut til verdenscupåpningen i Östersund, og hvilke løpere som blir tatt ut til IBU Cup-starten som går av stabelen på Sjusjøen om knappe to uker.

For Emilie var nok dagens løp en god søknad om å få gå verdenscup-åpningen, mens Marthes løp var en god søknad om å få gå åpninga i IBU Cup, som går av stabelen på Sjusjøen om knappe to uker. 

-----

Les også:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.