Liggende skyting var bra for Emilie Ågheim Kalkenberg, men på stående ble det trøbbel.

Stafett-sølv for Emilie

Skrevet av Roger Marthinsen
08.02.2019 23:59 - OPPDATERT 09.02.2019 11:34

Emilie Ågheim Kalkenberg fikk en tøff opplevelse på sin første verdenscup-etappe, men supre lagvenninner berga dagen.

Norge endte på andreplass, bak Tyskland, i verdenscup-stafetten i Canmore. Dermed endte en stafett som startet tøft for Emilie Ågheim Kalkenberg, godt til slutt.

21-åringen fra Skonseng fikk en perfekt start i sin stafett-debut i verdenscupen, med feilfri skyting på liggende, på den første etappen for Norge i Canmore.

Men så startet problemene. Inn til andre skyting tapte hun litt tid i sporet, men det var på stående skyting hun "fikk det" og til slutt måtte ut i to strafferunder. Men Emilie sprakk ikke helt og holdt bra tempo på sisterunden. Inn til veksling lå Norge 2:16 bak Italia, som da ledet stafetten. 

Men Emilie Ågheim Kalkenberg har et knippe lagvenninner som begynner å prikke inn VM-formen; Tiril Eckhoff og Marte Olsbu Røiseland. Først gikk Ingrid Tandrevold en god 2. etappe som gjorde at avstanden frem var noen sekunder mindre. Norge vekslet da 2:09 bak Italia, som ledet foran Tyskland. 

Så begynte Tiril Eckhoff for alvor klatringen og gikk Norge opp til 4. plass på sin tredjeetappe. Da var Norge 1:26,9 bak Tyskland, som overtok ledelsen underveis på 3. etappen.

Og på siste etappe viste Marte Olsbu Røiseland klasse, og passerte både Italia og Frankrike og gikk Norge helt opp på sølvplassen, bak Tyskland. 

Verdenscuprunden i Canmore avsluttes søndag, med sprint. Løpet skulle egentlig gått i dag, men er utsatt en dag på grunn av kulde.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.