Stanser på ubestemt tid – utelukker ikke permitteringer

Skrevet av Roger Marthinsen
04.10.2019 14:49 - OPPDATERT 05.10.2019 07:01

– Målet er å gjøre stansen så kortvarig som mulig.

Dette sier administrerende direktør Roar Bustnes hos Ferroglobe Mangan Norge AS, etter at selskapet i dag har meldt at man i slutten av oktober kommer til innstille driften.

Driftsstansen er midlertidig, men tidspunkt for oppstart er så langt ikke fastsatt. Man kan ikke utelukke at ansatte vil bli permittert, som følge av den midlertidige driftsstansen. 

– Oppstartstidspunkt er så langt ikke fastsatt. Stans i produksjon vil kunne medføre permitteringer blant egne ansatte, sier Bustnes.

– Vi har informert de ansatte om situasjonen i et møte i dag. Om en uke kommer vi til å ha et nytt møte, og da kommer også representanter for våre eiere for å orientere om situasjonen, sier Bustnes.

– Er det sendt ut permitteringsvarsel?

– Nei, det vil i så fall eventuelt skje i etterkant av neste ukes møte, sier Bustnes, som forteller at driftsstansen er et ledd i konsernets markedstilpasning.

– Dette har sammenheng med situasjonen vedrørende pris- og etterspørsel etter bedriftens produkter. Når stålindustrien, som er største kjøper av våre produkt, tar ned tonnasje, da rammer det oss, sier Bustnes.

Vedtaket om driftsstans innebærer at begge smelteovnene stanses, og nødvendige tiltak for å sikre anlegget iverksettes, sier Bustnes, som videre opplyser at man vil benytte anledningen til å få utført noe vedlikeholdsaktivitet og forberedelser til oppstart.

Situasjonen vil kunne få konsekvenser også for andre aktører. 

[annonse]
– Dette vil bety redusert aktivitet hos enkelte av bedriftens leverandører av varer og tjenester, sier adm.dir Roar Bustnes. 

– Er det grunn til å frykte at driftsstansen kan bli langvarig, eller enda verre; permanent?

– Det foreligger ingen signaler om at vi ikke skal starte opp for fullt igjen, og intensjonen er at stoppen skal bli så kortvarig som mulig, sier Roar Bustnes.

Ferroglobe Mangan Norge AS har i dag 88 fast ansatte og 9 lærlinger ved sitt anlegg i Mo industripark. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.