Allerede neste mandag startes det opp hockeyskole for barn og unge på initiativ fra Åsmund Berge (t.h.) Her sammen med guttene ved friluftsliv fra Båsmo ungdomskole, som var med å spille inn hallen etter åpningen. Foto: Hedda Hiller

Starter hockeyskole for barn og unge bare en drøy uke etter åpningen

Skrevet av Hedda Hiller
26.01.2018 13:50 - OPPDATERT 27.01.2018 15:59

I dag åpnet Bossmo & Ytteren IL sin nye ishall, og det er allerede store planer på trappene.

Bossmo & Ytteren ILs nye ishall åpnet i dag med en sporty ordfører som stilte i fullt hockeyutstyr og satte pucken i mål. Dermed er hallen offisielt åpnet etter å ha hatt aktivitet i en måneds tid. 

– Det var noen som sa til meg i dag at «Nå er dere et komplett idrettslag!», men vi slutter aldri å jobbe for å strekke oss videre. Likevel synes vi jo at vi har kommet langt. Jeg flyttet til Skillevollen i 1982, og det har jo skjedd litt siden da, sier organisasjonsleder i Bossmo & Ytteren IL, Tom Kristansen.

– Hele Rana har trykket denne ishallen til sitt bryst, og det er jo det vi ønsker. Det er så artig å komme opp hit på formiddagen og se 30-40 mennesker på isen på en helt vanlig ukedag, sier Kristiansen.

(Saken forsetter under bildet)

Organisasjonsleder i Bossmo & Ytteren IL, Tom Kristiansen, innrømmer at han nesten må klype seg i armen for å skjønne at det er sant at idrettslaget har fått på plass en flunke ny ishall. Foto: Hedda Hiller

Bossmo & Ytteren IL er i gang med å etablere en ny hockeyklubb som en del av sitt idrettslag.

– Vi er i full gang, og den blir vel endelig etablert i mars. Det er en stor dag for Bossmo & Ytteren IL i dag, og jeg må innrømme at jeg tenker litt som da jeg sto i nyhallen på Ytteren etter den åpnet i høst. Jeg tror ikke helt på at det er sant.

Har tilknyttet seg en russisk kunstløper 

På åpningen var også Åsmund Berge, som opprinnelig er fra Trondheim og har med seg en solid hockeytradisjon derfra. Han er initiativtaker bak hockeyskole for barn og unge, som går av stabelen allerede neste mandag.

– Vi er på trappene med å stifte klubb, men går i gang med hockeyskole allerede nå. Det er den spede begynnelsen på å skape et hockeymiljø i Rana. Om fem til ti år har vi kanskje kommet så langt at vi kan få til seriespill, sier Berge. Han har fått med seg en russisk kunstløper og to svenske hockeyspillere, bosatt i Rana, for å være med å lære opp de unge.

(Saken forsetter under bildet)

Ungdom fra Båsmo ungdomsskole var med på å innvie den nye ishallen. Foto: Hedda Hiller

– Vi har knyttet til oss solide ressurser, og jeg gleder meg stort til at ungene skal få komme hit og lære å spille hockey. Jeg tror det blir et kjempepopulært tilbud! Jeg har hatt med meg sønnen min, Magnus, på hockeyskole i Trondheim, og min påstand er at det finnes ikke et bedre fritidstilbud for barn. Ishockey er den beste barneidretten du kan tenke deg, og er med på å sikre en utrolig motorisk utvikling og solide ferdigheter, sier Berge.

Nikolai Langnes Liasjø var sammen med friluftsliv valgfag på Båsmo ungdomsskole med for å prøve den nye hallen. Han digger det nye tilbudet.

– Det er morsomt at vi har fått mer å holde på med på vinteren når det ikke er like enkelt å drive med fotball. Det kan godt hende dette er noe jeg kan tenke meg å gjøre mere, sier Liasjø.

Skal brukes som tennisbane sommerstid

John Erik Nygaard har vært primus motor for ishallen på Skillevollen, og var veldig stolt under dagens åpning.

– Det er en dugnadsgjeng som på 20-30 år har vært med å bygge opp tilbudet her oppe. Det er denne typen prosjekt som gjør at det er godt å bo i Mo i Rana. Det skaper bolyst. Skal vi lykkes med det vi har satt oss som mål med i Rana, er det essensielt med slike tilbud, sier Nygaard.

(Saken fortsetter under bildet)

Primus motor John Erik Nygaard (t.h.) sammen med leder for Gjensidigestiftelsen Johan Petter Røssvoll under dagens åpningsseremoni. Foto: Hedda Hiller

Anlegget har kostet 18 millioner, og er finansiert gjennom spillemidler, Gjensidigestiftelsen og Helgeland Sparebank. I tillegg har Rana kommune bidratt med 200.000 i driftsstøtte. På sommeren skal isbanen brukes som tennisbane.

Ordfører Geir Waage er klar på at det er slike prosjekter som viser hvor gode frivillige, kommunen, banker og stiftelser er å samarbeide i Rana.

– Dette er det vi får til når vi kommer sammen. Vi skal fortsette å bygge stein på stein for at Rana skal få et enda bedre fritidstilbud, sier ordfører Geir Waage.

Ordfører Geir Waage stilte i fullt hockeyutstyr og satte pucken rett i mål under åpningssermonien. Foto: Hedda Hiller

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.