Redningsskøyta Odd Fellow III skal lede søkene til havs, etter mannen som er savnet etter at en båt kantret ved Slenseset.

STARTER STRANDSØK ETTER SAVNET MANN

Skrevet av Roger Marthinsen
30.11.2019 06:59 - OPPDATERT 30.11.2019 09:28

Skal søke både til lands og til havs etter mann som er savnet etter at båt kantret ved Sleneset.

En mann er fortsatt savnet, etter at en oppdrettsbåt fra Lovundlaks kantret ved Sleneset fredag ettermiddag. Søkene etter mannen ble avsluttet rundt midnatt i natt, men vil bli gjenopptatt så snart det begynner å lysne.

– Det vil bli satt i gang strandsøk og søk til havs. Politiet vil ha ansvar for søkene til lands, mens vi har ansvaret for søkene til havs, sier redningsleder Rune Danielsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge, til Rana No lørdag morgen.

Etter planen skulle det drives søk i hele natt, men søkene ble avsluttet rundt midnatt.

– Situasjonen ble vurdert slik at det ikke var fhensiktsmessig å søke videre uten lys. Så snart det begynner å lysne vil redningsaksjonen bli gjenopptatt. På havet vil redningsskøyta Odd Fellow III lede aksjonen, og en god del frivillige fartøy vil delta. Det vil forløpende bli vurdert å sette inn redningshelikopter, men det er meldt noe utfordrende vær i området, sier Danielsen.

– Søkene vil bli konsentrert fra holmene mellom Onøy og Sleneset og i vifteform sørover mot Tomma, sier redningsleder Rune Danielsen.

I søkene på land vi frivillige samt mannskaper fra Rana Røde Kors, delta. 

Det var klokken 15:47 i går, fredag, at Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om at en 28 fots oppdrettsbåt med to personer ombord ikke var gjort rede for, ved Sleneset.

Like før klokken 18 ble en person funnet. Vedkommende holdt seg fast i den kantrede båten. Mannen ble bragt opp av havet og transportert med redningshelikopter til Nordlandssykehuset i Bodø. Fra Nordlandssykehuset ble det ved 21-tiden fredag opplyst at mannens tilstand var stabil, og at vedkommende da skulle til undersøkelse.

-----

[annonse]
LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.