Marlene Jordbru (Kunnskapsparken Helgeland), Mary-Ann Dahl (Rana Venstre), Kent Gudmundsen (Utdanningskomiteen, Høyre), Anita Sollie (Rana Høyre), Gaute O. Larsen (Rana Høyre), Mats Hansen (Rana Venstre), Jarl Stian Johanson (Rana Høyre), Anne Sofie Urke (Rana KrF), Nina Veronica Mikkelborg (Rana Frp) og Christine Trones (Hemnes Høyre) feiret med kake etter at det ble klart at Staten går inn med penger i Vitensenter Nordland. Foto: Hedda Hiller

Staten går inn med penger i Vitensenter Nordland: – Helt fantastisk

Skrevet av Hedda Hiller
06.05.2019 11:06 - OPPDATERT 06.05.2019 17:01

– Dette betyr at Vitensenter Nordland blir realisert! sier en lykkelig daglig leder, Torbjørn Aag, som fikk nyheten på sms på Mallorca.

Nestleder i utdanningskomiteen, Kent Gudmundsen (H), er i dag på besøk i Rana og på Nesna. Med seg til Mo i Rana hadde han en etterlengtet nyhet for de som har jobbet med Vitensenter Nordland de siste tre årene: Staten har valgt å gå inn med penger til prosjektet. 

– Når det reviderte nasjonalbudsjettet legges frem, er det med en rammeøkning i Statsbudsjettet til Vitensenter-programmet. Dette skal gå til Vitensenter Nordland, noe som betyr at Vitensenteret er fullfinansiert, sa Gudmundsen til applaus fra ansatte i Kunnskapsparken Helgeland, som har drevet frem prosjektet, og lokale politikere. 

(Saken fortsetter under bildet)

Kent Gulbrandsen er imponert over jobben som er gjort i Mo i Rana i forhold til Vitensenter.

Rana kommune har vedtatt å gi 3,5 årlige millioner til drift av Vitensenter Nordland. Nordland Fylkeskommune er inne med 2,5 millioner kroner, hvor det kan søkes om ytterligere fem. Nå er altså også staten inne med 5 millioner årlig.

Kent Gudmundsen trekker frem regjeringens satsning på realfag som en viktig motivasjon for bevilgningen. 

– Jeg har selv en femåring, og jeg ser den inspirasjonen og gleden har får ved å få ta på ting, sanse og sjekke hvordan de fungerer. Realfag er et kunnskapsfelt som i stor grad er undervurdert, og det er for få som tar utdanning innen feltet. For at vi skal få den veksten vi ønsker her og nye bein å stå på må det satses tidlig, sa Gudmundsen.  

HAR GJORT GODT INNTRYKK

Utdanningskomiteens nestleder var tydelig på at måten Kunnskapsparken Helgeland og lokale politikere har jobbet inn mot regjeringspartiene med denne saken, har vært svært god. 

– Vi er som politikere utsatt for en god del henvendelser, men det er få som har gjort så godt inntrykk som dere. Dere har vært oppriktige, profesjonelle og dyktige fra A til Å. Samtidig har dere hele tiden hatt en større plan i forhold til samarbeid og finansiering som har gjort prosjektet robust, sa Gudmundsen. 

– Dette blir et Vitensenter for hele Nordland, som vil fylle et hull mellom Trondheim og Tromsø. 

– EN ENORM MILEPÆL

Daglig leder i Vitensenter Nordland, Torbjørn Aag, fikk de gode nyhetene på ferie i Mallorca. Han gleder seg over at driften er fullfinansiert. 

– Dette er helt fantastisk! Det er en enorm milepæl, som betyr at Vitensenter i Nordland blir realisert, sier Torbjørn Aag på telefon til Rana No.

– Vi har hatt en unik støtte fra næringsliv, Helgeland Sparebanks gavestiftelse, Sparebank 1 Nord-Norge, Nordland fylkeskommune... Det er så mange som har bidratt til at vi har lykkes. Nå mangler vi kun åtte av de i alt 20 millionene vi trenger til installasjoner og utstyr. Her er allerede 12 millioner på plass, og jeg har stor tro på at vi kommer i mål, også her, sier Torbjørn Aag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.