– Svært gledelig, sier Vitensenter Nordlands Torbjørn aag, om støtten fra Statkraft. Her Aag sammen med Bjørn Audun Risøy, som sammen med Aag har jobbet hardt for vitensenteret.

Statkraft støtter vitensenteret med en halv million

Skrevet av Roger Marthinsen
19.02.2020 10:07 - OPPDATERT 19.02.2020 13:52

– Viktig for rekruttering av kompetent arbeidskraft, sier Statkrafts Marianne Fineide.

Statkraft støtter Vitensenter Nordland med en støtte på 500.000 kroner. Pengene skal brukes til innkjøp av utstyr, utstillinger og installasjoner i et nytt regionalt vitensenter for Nordland, hvor hovedtema er knyttet til Nordland naturressurser, teknologi og digitalisering.

– For Vitensenter Nordland er det svært gledelig og viktig at vi får denne støtten fra Statkraft. Vi trenger all den støtten vi kan få for å kunne bygge opp ett attraktivt nytt regionalt vitensenter for Nordland, sier Vitensenter Nordlands Torbjørn Aag. 

Aag sier at man totalt trenger 20 millioner kroner til utstyr og installasjoner.

– Med støtten fra Statkraft har vi nå fått på plass cirka 14 millioner, sier Aag.

Kraftverkssjef hos Statkraft, Marianne Fineide, sier at det for Statkraft er viktig å støtte Vitensenter Nordland.

– Vi ser et nytt lærings- og opplevelsessenter her i Nordland som viktig for Statkraft. Ikke minst fordi en her vil kunne lære, leke og eksperimentere innen matematikk og naturvitenskap. Noe som er viktig for at Statkraft skal rekruttere kompetent arbeidskraft i årene som kommer, sier Marianne Fineide.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.