Tradisjonen tro kommer Statsteatret til Vinterlysfestivalen.

Statsteatret, Hålogaland Teater og Sven Henriksen klare for Vinterlys

Skrevet av Hedda Hiller
11.10.2019 11:00 - OPPDATERT 11.10.2019 11:46

Vinterlysfestivalen slipper de tre første av over 100 forestillinger til årets festival.

Landets nest største teaterfestival, Vinterlysfestivalen, arrangeres hvert år den andre uka i februar. Årlig er det over 100 scenekunstarrangementer under festivalen. 

De tre første forestillingene til neste års festival er nå klare. Dette skriver teatret selv om Hålogaland Teater, Sven Henriksen og Statsteatret: 

 

Når hjerte slår ut med arman

I år er det 40 år siden Jaques Brel, en stor stjerne innen visekunst i fransktalende land, forlot denne verden, så altfor ung; bare 49 år.

Hans viser lever fortsatt; fulle av lidenskap, satire og dyp sorg over livets korthet. I 1987 satte Hålogaland Teater opp 20 av visene hans, mesterlig gjendiktet til nordnorsk av Ragnar Olsen, som «Når hjertet slår ut med arman - 20 Brel uten filter». Vi er mange som har falt for dette stykket, som ble en stor suksess også på en lang turné i landsdelen. Ja, mange flere enn alle de som fikk plass til på de utsolgte forestillingene i 1987; for stykket ble også utgitt på kassett. Lydsporet var en av barndommens og ungdommens favoritter for flere av de involverte i denne gjenopptagelsen. Og det er mange som har hatt den kasetten som fast følge på bilferier…. Ragnar Olsen får Jaques Brel til å høres ut som en ekte Nordlending; med sin hyllest til ølet «Det lukte øl på byen i dag» og sin «Adjø Emil», som for de fleste er kjent som «Seasons in the sun». Det er derfor med enorm glede vi nå skal slå ut med armene av våre hjerter på Vinterlysfestivalen i år.

SANGERE: Lars Bremnes, Anne Nymo Trulsen, Ingvar Olsen og Siri Therese Lier
MUSIKERE: Stein Olav Pedersen, Adrian Danielsen, Martin Lien og Thomas R. Larsen

 

[annonse]
2010 - Lollywood
Statsteatret

En romantisk actionkomedie for folk flest!

Salaam aleikum!

I Statsteatrets 9ende forestilling ønsker vi velkommen til vår egen samtid. Denne gangen har vi lagt ut på en lang reise i håp om å få øye på oss selv. Handlingen er nemlig lagt til Lahore, Pakistan.Vi følger et norsk filmselskap i sine bestrebelser på å lage en thriller av internasjonalt kaliber. Med i det mangslungne teamet finner vi også den norske skuespilleren Shahid Khan. Filmteamet kjemper mot klokken, kreditorer, korrupsjon og konspirasjoner, samt et ublidt møte med en tiger. Vil filmen noensinne bli ferdig?

Velkommen til en fundamental reise i skyggen av mangotrærne. Velkommen til en historie for folk flest.

 

WAITS
Sven Henriksen synger Tom Waits

Skuespilleren Sven Henriksen skapte furore på 90-tallet som den eneste i verden som har fått oversette Tom Waits til et annet språk. Turneen i 1994 resulterte i over 100 konserter.

Denne gangen synger Henriksen Waits på originalspråket, men tyr til uortodokse instrumenter som nykkelharpe og leverer knippe av det vakreste i sakrale versjoner.

Da denne konsertforestillingen hadde premiere i juni i 2019 skrev NRK: «Dette var 90 minutter gåsehud.»Nå kommer den altså tilbake til Vinterlysfestivalen, og disse billettene kommer nok

Musikere: Tarjei Nysted, Sven Henriksen, Thor-Erik Fjellvang.