Stenger fødeavdelingen – sykehusansatt er korona-smittet

Skrevet av Roger Marthinsen
19.03.2020 12:00 - OPPDATERT 19.03.2020 15:02

En medarbeider ved Helgelandssykehusets fødeavdeling på Mo har fått påvist covid-19. Dette fører til at fødeavdelingen stenges midlertidig. Alle kommende fødsler blir flyttet til Sandnessjøen.

En medarbeider ved fødeavdelingen på Mo har testet positivt for covid-19. Sykehuset følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet og stengte ned fødeavdelingen midlertidig fra klokken 11:00 i dag.

Berørte ansatte ved fødeavdelingen skal nå i karantene i 14 dager. Fødeavdelingen vil være stengt i to uker i første omgang, gjenåpning vurderes fortløpende etter det.

Helgelandssykehuset har iverksatt omfattende tiltak for å begrense eventuell smitte. Sykehuset jobber nå aktivt med smitteoppsporing og smittevask på hele fødeavdelingen, melder Helgelandssykehuset i en pressemelding. 

– Fødeavdelingen i Sandnessjøen har nødvendig kapasitet og alle fødende på Helgeland er sikret et godt fødetilbud. Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) som koordinerer ambulanseressursene er i beredskap for transport av fødende til Sandnessjøen. Alle fødende vil bli godt ivaretatt av helsepersonell der. Følgetjeneste er ivaretatt, melder sykehuset.

Alle som har vært pasienter ved fødeavdelingen den siste uken blir kontaktet av sykehuset med råd om hvordan de skal forholde seg. Også kvinner som har termin de neste to ukene blir kontaktet.

Kommuneoverleger i de berørte kommunene blir kontaktet av Helgelandssykehuset.

Gynekologitilbudet og det polikliniske tilbudet til gravide fortsetter som før ved Helgelandssykehuset Mo i Rana.

Gravide som har spørsmål kan ringe 751-25 200.

----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.