Foto: Geir Olsen / NTB

OL-håpet lever etter sterk jaktstart av Emilie

Gikk seg opp ti plasser.

Emilie Ågheim Kalkenberg var tilbake på det nivået hun vil å må være om denne sesongen skal krones med en OL-billett, på dagens verdenscup-jaktstart i Östersund. Etter en 31. plass på sprinten torsdag, gikk Skonseng UL-løperen seg opp ti plasser og endte som nummer 21, 2:04.8 bak vinner Marte Olsbu Røiseland.

Noe av det som gledet med dagens løp var skytinga, der Kalkenberg felte 19 av 20 blinker. Kun én bom på den første stående skytinga viser at 24-åringen virkelig har tatt steg på et område som har vært ansett som en av hennes største utfordringer.

Med 21. plassen ble Kalkenberg tredje beste norske utøver også i dag, og bør dermed ligge meget godt an med tanke på å komme med i de neste verdenscuprundene. Akkurat det er avgjørende med tanke på å kjempe om en plass i OL-troppen; prestasjonene i verdenscupen frem til jul vil bli svært avgjørende for hvem som blir tatt ut til OL. I tillegg var dagens prestasjon en grei søknad om å få gå en av etappene på morgendagens stafett. 

En annen norsk løper som imponerte i dag var Marte Olsbu Røiseland, som gikk seg opp fra en 12. plass til seier. Hun sikret med det den niende strake norske jaktstart-triumfen i verdenscupen. 

Også Ingrid Landmark Tandrevold imponerte på dagens jaktstart med å gå seg opp fra 35. plass til 15. plass. 

En norsk utøver som ser ut til å slite overraskende mye er Tiril Eckhoff, som i dag endte på en 28. plass.

Den neste verdenscuprunden gjennomføres neste uke, i Hochfilzen, Østerrike.

I IBU-cupen endte dagens fellesstart med en skuffende 35. plass for Marte Kråkstad Johansen. Johansen bommet tre ganger og endte 3:19.3 bak vinner Ragnhild Femsteinevik. På gårdagens IBU-sprint endte Marte på en litt mer oppløftende 15. plass, etter feilfri skyting.  

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.