Statens vegvesen avdekket at seks dekk på denne trallen var sommerdekk. Foto: Statens vegvesen

Stoppet tungtransport med sommerdekk!

Skrevet av Roger Marthinsen
12.02.2019 17:20

Åtte tungtransporter ilagt bruksforbud. Flere kjørte med sommerdekk.

Statens vegvesen har i løpet av mandag og tirsdag ilagt i alt syv tungtransporter bruksforbud, etter kontroller på E6 ved Trofors.

Den ene sjåføren som ble ilagt bruksforbud var en norsk transportør som ble stanset i dag. Det viste seg at kjøretøyet hadde seks sommerhjul på tralle. Dette kjøretøyet ble parkert med lås på stedet.

Ytterligere tre kjøretøy ble i dag ilagt bruksforbud, på grunn av sommerdekk og uegnede dekk. I går ble fire tungtransporter ilagt bruksforbud på grunn av uegnede dekk på tralle.

I tillegg til bruksforbundene ble seks sjåfører i dag ilagt gebyr på grunn av ikke godkjente vinterdekk, mens en ble bøtelagt på grunn av for liten mønsterdybde.

I mandagens kontroll ble en sjåfør ilagt et gebyr på 8.300 kroner, for kjøring med overlast på 500 kilo, med en varebil. 

Totalt 168 tungbiler ble kontrollert i løpet av mandagens og tirsdagens kontroller. 77 ble stanset og kontrollert i går, mens 91 tungbiler ble kontrollert i dag.

Dårlige dekk og sommerdekk førte til at i alt åtte tungtransporter ble ilagt bruksforbud, da vegvesenet gjennomførte kontroll på E6 Trofors. Foto: Statens vegvesen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.