Illustrasjonsfoto Foto: Silje-Tamara Rojas

Stor økning i antall drepte i Nordland

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
02.09.2019 09:58 - OPPDATERT 04.09.2019 16:42

Fire personer mistet livet i to trafikkulykker i Nord-Norge i august.

Fire personer omkom i trafikken i Nord-Norge i august, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.   

Begge ulykkene skjedde i Nordland og begge var med personbil. I begynnelsen av måneden omkom en 24 år gammel mann da han kjørte utfor fylkesveg 458 i Meløy kommune. Mot slutten av måneden mistet tre personer livet i en utforkjøring fra området ved ferjekaia i Svolvær. Bilen endte i havet. De som omkom var føreren av bilen, en 19 år gammel kvinne, og de to passasjerene: en 35 år gammel mann og en kvinne på 39 år.

Så langt i år har 14 personer mistet livet i 11 dødsulykker på nordnorske veger. Det er seks flere enn på samme tidspunkt i fjor. I gjennomsnitt de fem foregående årene har mellom ti og elleve personer omkommet i trafikkulykker i Nord-Norge i løpet av årets åtte første måneder.

I Nordland er videre antall drepte mer enn fordoblet i forhold til de siste to årene. I perioden januar-august i 2019 har hele 12 personer omkommet i trafikken i Nordland, i 2018 omkom fem personer. 

Fylkesvis fordeling av de omkomne for perioden januar-august ser du nedenfor:  

Foto: Skjermdump/ Statens vegvesen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.