Arbeidet med den nye rundkjøringen på Mjølan begynner å ta form. I dag åpnes veien for fri trafikk, etter nærmere to uker med stengt vei. Foto: Roger Marthinsen

Store områder uten mobil, bredbånd og fasttelefon i flere timer - feilen er nå rettet

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
23.07.2019 14:33 - OPPDATERT 23.07.2019 19:36

Kabelbrudd i forbindelse med bygging av rundkjøring på Mjølan er årsaken til at mange basestasjoner i Hemnes, Rana Leirfjord og Vefsn harr vært nede. Det har rammet mobiltelefoni, meldingstjenester og mobildata.

OPPDATERT: – Feilen er nå rettet. Kabelen i rundkjøringen ble ferdig skjøtet klokken 16.30, opplyser informasjonssjef Magnus Line i Telenor til Rana No.

Telenor melder kl. 11.51 om oppdatert konsekvensbilde for utfallet i Nordland.

Totalt er 16 basestasjoner nede i kommunene Hemnes, Rana, Leirfjord og Vefsn. Dette rammer mobiltelefoni, meldingstjenester og mobildata. I Rana er det også noe utfall på bredbånd og fasttelefoni.

I tillegg er det noe utfall på fasttelefoni i kommunene Lurøy, Træna, Rødøy, Meløy, Beiarn og Sortland.

 – Vi har en feil som har sitt utspring i Mo i Rana, bekrefter informasjonssjef i Telenor, Magnus Line til Rana No.

– Det som har skjedd, og det skjer dessverre fra tid til annen, er at en gravemaskin har gravd over en av våre kabler som ligger i bakken i forbindelse ved anleggsarbeid i en rundkjøring. Det har dessverre ført til utfall både på mobil, bredbånd og fasttelefon. Mange områder har fortsatt dekning, men vi har mistet kontakten med ti basestasjoner i Rana og tre i Hemnes, i tillegg til noe bredbåndskunder og fasttelefonkunder, opplyser han.

– En del fasttelefonskunder er berørt langs kysten, men det er primært Rana og Hemnes som er rammet. I tillegg er også Vefsn og Leirfjord rammet.

 – Vi har nå en entreprenør på stedet og jobber med å rette opp skaden. Vi håper at dette skal være rettet ved 19-tida i kveld men man må alltid ta forbehold om at det kan være mer krevende og ta lenger tid enn hva vi har trodd. Vi følger situasjonen tett og håper at dette skal løse seg snarlig. Vi har dyktige teknikere på stedet, sier Line.

Helgelandssykehuset i Mo i Rana har tidligere i dag meldt om problemer med fasttelefonen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.