Bilbloteksjef Trud Berg og Bodø2024-direktør André Wallann Larsen.

Storsatsing for å knytte bånd mellom unge i Europa

Skrevet av Roger Marthinsen
26.06.2021 07:00 - OPPDATERT 27.06.2021 09:05

I 2022 starter det store prosjektet My European Story, hvor 7. klassinger fra hele Nordland skal fortelle sin europeiske historie og knytte seg nærmere til europeiske barn i samme årsklasse.

Stormen bibliotek har fått ansvaret for å lede prosjektet My European Story,, som retter seg mot ungdom i  Brønnøysund, Mosjøen, Mo i Rana, Sandnessjøen, Fauske, Bodø, Leknes, Svolvær, Sortland og Narvik.

Alle disse byene har hver sine vennskapsbyer i Europa, og hensikten med prosjektet er å knytte ungdom fra Nordland og Europa sammen og la de fortelle sine historier til hverandre. Slik skal de kunne sammenligne hvordan det er å være ungdom på forskjellige steder samtidig som de blir bevisst på sin egen bys historie. 

– Dette blir et uhyrlig spennende prosjekt, som jeg er glad for at Stormen bibliotek skal lede frem mot 2024. Det blir rett og slett et spennende samarbeidsprosjekt for Nordland og Europa, hvor vi har som mål å involvere mange av bibliotekene i Nordland, sier biblioteksjef Trud Berg.

Dette er et prosjekt som skal gå over flere år, og ha sin kulminasjon i 2024. I avtalen som Bodø2024 og Stormen bibliotek har inngått, er det satt av 3 millioner kroner til prosjektet. Prosjektet er en del av den europeiske dimensjonen i Bodø2024. Den europeiske innflytelsen er sterk i vår nyere historie, men det er ikke selvsagt at det er noe man reflekterer over på daglig basis.

– Dagens unge lever i en svært globalisert verden hvor de forholder seg til kultur internasjonalt. Gjennom prosjektet ønsker vi at barna skal fortelle sine historier om sitt liv, og utveksle det med barn i andre byer i Europa. Dette kan skje gjennom tekst, bilder eller film som de produserer, sier direktør i Bodø2024, André Wallann Larsen. 

– Vi har en felles Europeisk identitet, selv om det ikke er noe vi reflekterer over på daglig basis. Jeg tror det blir spennende for 7. klassingene å jobbe med et prosjekt hvor de kan reflekter over sin egen identitet i nord, og samtidig se og oppleve at barn på samme alder i europa nok er opptatt av mye av det samme. Det blir spannede å se i hvor stor grad barn har felles referanseramme på tross av geografisk og språklig avstand, sier Wallann Larsen.

Stormen bibliotek vil rett over sommeren lyse ut en stilling som prosjektleder for My European Story som skal samarbeide med de andre bibliotekene i fylket, og jobbe med å utvikle prosjektet slik at det får en oppstart i løpet av vårene 2022. 

– Jeg er veldig glad for at det er Stormen bibliotek som skal drive prosjektet, og det er et prosjekt som virkelig ligger hjertet mitt nær, sier Trud Berg, som også var med på å designe prosjektet i EU-søkaden til Bodø2024.

 

[annonse]
 

 

 

 

 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.