Anita Sollie, Mats Hansen og Grethe Monica Fjærvoll håper på snarlig oppstart for byggingen av studentboliger i Mo sentrum. Foto: Bjørn Leirvik

Studentboliger: Vil ha byggestart i løpet av våren

Skrevet av Roger Marthinsen
12.04.2018 17:48 - OPPDATERT 13.04.2018 07:04

Høyres Anita Sollie og Venstres Mats Hansen vil ha klarsignal for studentboliger snarest, slik at byggingen kan starte i løpet av våren.

– Hvis vi skal lykkes med å ferdigstille boligene til studiestarten i 2019, må vi komme i gang nå i vår, sier en utålmodig Anita Sollie i Rana Høyre, i en pressemelding. 
Også nestleder for Nordland Venstre og kommunestyrerepresentant i Rana, Mats Hansen, er utålmodig og vil ha snarlig oppstart.
– Venstre har programfestet både å øke kostnadsrammen og bygge 3000 studentboliger i året. Vi forventer derfor at Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø tar en beslutning i løpet av kort tid, og innvilger søknaden til Student i Nord, som gjør at vi kommer igang, sier Hansen, som er nestleder i Nordland Venstre.
 
Leder for Nordland Høyre, Grethe Monica Fjærvoll, påpeker at det er bevilget statlige tilskudd på drøyt 14 millioner kroner, til bygging av i alt 59 studentboliger på tomta i Kaialundveien.
– Tomten som nå er ferdig regulert, ble i sin tid gitt fra Rana kommune til Studentsamskipnaden Student i Nord. Samskipnaden måtte dessverre utsette oppstarten av byggingen i fjor, da anbudsprosessen viste at kostnadsnivået ble høyere enn retningslinjene til Kunnskapskapsdepartementet tillater, sier Fjærvoll.
Denne problemstilling er lik for mange av studentsamskipnadene, og derfor ble følgende skrevet inn i statsbudsjettet som ble vedtatt for 2018:
"Nivået på kostnadsramma og tilskottssatsen for studentbustader blei sist endra i 2014. Med bakgrunn i innspel frå sektoren meiner departementet det er nødvendig med ei ny behovsvurdering av blant anna nivået på kostnadsramma og tilskottssatsen for studentbustader. Departementet vil derfor få gjennomført ein gjennomgang av tilskottsordninga for studentbustader i 2018."
 
– Nå er arbeidsgruppen satt ned og mandatet er utarbeidet fra departementet. De skal legge frem et omfattende arbeid innen 31. desember i år, sier Grethe Monica Fjærvoll.
 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.