Sturla Ditlefsen blir sjef for det nye DMS-et i Brønnøysund.

Sturla skal lede DMS-et i Brønnøy

Skrevet av Roger Marthinsen
29.09.2020 14:03

– Jeg ser fram til å skape et framtidsrettet tilbud til befolkningen på Sør-Helgeland.

Sturla Ditlefsen (32) er ansatt som leder av Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Brønnøysund. Han tar fatt på jobben den 1. desember.

– Dette er den mest interessante og spennende stillingen på hele Sør-Helgeland, og det var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg ser fram til å komme i gang med å skape og bygge opp et framtidsrettet tilbud til befolkningen på Sør-Helgeland, sier Ditlefsen i en pressemelding fra Helgelandssykehuset. 

Sturla Ditlefsen har tidligere vært prosjektansvarlig for kommunene på Sør-Helgeland, i konseptfasen for det nye DMS-et. Dermed har han  inngående kjennskap til prosessen, historien og mulighetene.

– Dette blir det nyeste DMS-et i landet, og det gir oss en sjanse til å definere hva det betyr. Alt framover dreier seg om å skape bærekraftige løsninger og innovative arbeidsmåter, gjøre ting litt nytt! Vi har her unike samhandlingsmulighet med kommunen, da vi blir lokalisert sammen med fastlege, sykehjem og helsestasjon, i tillegg til psykiatri, sier Ditlefsen, som i dag innehar stillingen som enhetsleder for barne- og familietjenesten i Brønnøy kommune. 

Ditlefsens første oppgave som leder vil være å utvikle og etablere organisasjonen parallelt med den pågående byggeprosessen. Den nye lederen vil også arbeide tett med prosjektdirektør for Nye Helgelandssykehuset Torbjørn Aas. 

– Jeg er veldig fornøyd med rekruttereringen av Sturla Ditlefsen. Hans bakgrunn og kjennskap til arbeidet med DMS-et fra før - og ikke minst hans kompetanse og egenskaper – er de beste forutsetningene for å gjøre en god jobb som leder for det nye DMS-et - både nå i prosjektfasen og når vi er over i drift, sier enhetsdirektør Helgelandssykehuset Sandnessjøen, Rachel Berg. 

I dag er det fødestue, dialyse samt en del poliklinikk innen småkirurgi, gynekologi, pediatri, ortopedi og hjerte i Brønnøysund. I det ferdige DMS-et vil det i tillegg være tilbud innen konvensjonell røntgen, CT, lysbehandling , kreftbehandling (cytostatika/infusjoner) samt flere polikliniske tjenester innen andre relevante fagområder. Målet er at befolkningen på Sør-Helgeland skal kunne få dekt de fleste av sine behov for poliklinisk behandling i DMS-et. I tillegg til poliklinikk skal det etableres sengeplasser.

Distriktsmedisinsk senter (DMS) i Brønnøysund skal være ferdigstilt innen utgangen av 2021. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.