Foto: Henry Lee

Supporter-støtte til fondet: – Ingen skal stå utenfor i idretten, og vi ønsker å være med å bidra til nettopp det

Også Rataskankan gir et bidrag til Rana Fotballklubbs fond.

Rett før helga kunne Rana No fortelle at Rana FK oppretter et fond der formålet er å støtte aktivbe medlemmer som har det utfordrende økonomisk.

 – Ingen skal bli stående på utsiden på grunn av at de mangler penger til leggbeskyttere eller egenandel, var budskapet til daglig leder i Rana FK, Rune Devig Andreassen. Han kunne da fortelle at klubben har budsjettert med 25.000 kroner til Rfk-fondet i 2022.

I helga fulgte spillergruppa for klubbens a-lag opp med å bestemme at 10.000 kroner av spillernes egen dugnadskasse skal gå til fondet.

– Vi spillere har en egen konto med oppsparte midler fra tidligere dugnader. Dette er midler som vi kan bruke på hva vi selv ønsker. Så kom det et forslag fra en av spillerne i helga om å gi en sum av potten til fondet, og det syntes vi alle var en god idé, sa spillernes talsmann, Niklas Bakksjø, til Rana No tidligere i dag.

Dermed vokste fondet fra 25.000 til 35.000 kroner, på kort tid. Men det stanset ikke der, for nå har klubbens 12. spiller; Rana FKs supporterklubb Rataskankan sluttet seg til og gir 5.000 kroner til fondet. Dermed inneholder Rfk-fondet for 2022 nå 40.000 kroner.

– Rataskankan synes dette er et fantastisk tiltak fra klubben sin side. Ingen skal stå utenfor i idretten, og vi ønsker å være med å bidra til nettopp det, sier Rataskankans Nicholas Angus Jensen. 

 

 

Les mer om:

RanaFK Rataskankan
Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.