Supportersjef Nicholas Angus Jensen (oppe t.v.) og Rataskankan håper å kunne samle inn pengene som må til for å få på plass en hjertestarter på stadion. Foto: Roger Marthinsen

Supportere med fotball-hjerte: Har startet innsamlingsaksjon for å få på plass hjertestarter

– Lørdag 12. juni ble en kraftig vekker for alle oss som er glad i fotball og mennesker, sier Rataskankan-sjef Nicholas Angus Jensen.

Rana Fotballklubbs supporterklubb Rataskankan har satt i gang en innsamlingsaksjon til innkjøp av hjertestarter på Sagbakken stadion. Supporterklubben bidrar selv med 5.000 kroner fra klubbkassa, og håper at man gjennom Spleis skal få inn 10.000 kroner, slik at man kan kjøpe inn en hjertestarter, som skal stasjoneres på Sagbakken stadion.  

Bakgrunnen er hendelsen under fotball-EM sist lørdag, der Danmarks Christian Eriksens falt om på banen med hjertestans. Takk være livreddende førstehjelp, blant annet med bruk av hjertestarter, ble Eriksens liv reddet. Han sier i dag at han nå har det, etter forholdene, bra. 

– Lørdag 12. juni ble en kraftig vekker for alle oss som er glad i fotball og mennesker. Etter hendelsen i Parken ser vi at det mangler hjertestarter på Sagbakken stadion. Derfor ønsker vi i Rataskankan å bidra med 5000 kroner av klubbkassen, og håper folk vil hjelpe oss å nå 10.000 kroner på Spleis. Da får vi kjøpt inn en hjertestarter som koster cirka 15.000 kroner, sier Rataskankans Nicolas Angus Jensen.

Dersom innsamlingen fører til at det kommer inn mer enn 10.000 kroner, vil et eventuelt overskudd vil gå til LHL.

Her kan du bidra med bidrag til innsamlingen til hjertestarter på Sagbakken stadion

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.